Oefening antiterrorisme in de Kuip

Woensdagavond 20 juni is er in de Kuip in Rotterdam een grote antiterrorisme oefening gehouden. Ruim 100 medewerkers van de brandweer, ambulance en Veiligheidsregio Rotterdam en de politie Eenheid Rotterdam hebben meegedaan aan de oefening. De oefening begon om 15:00 en was rond 21:00 afgelopen.

De oefenleider heeft specifiek gekozen voor de Kuip als oefenlocatie omdat “de coördinatie op deze locatie extra complex is. Bij een grote calamiteit zijn er veel sturende lagen die samen de klus moeten zien te klaren”.

Er werd een melding gemaakt dat er een busje was ingereden op publiek bij De Kuip. Hierop stuurde de meldkamer van Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond meerdere hulpverleners naar De Kuip. Vervolgens vond er een steekpartij in het Maasgebouw, worden er schoten gehoord en worden er mensen gegijzeld.

Het is belangrijk om te oefenen zodat men weet wat de ander doet en men elkaar blindelings aanvoelen en aanvullen.  Ook de communicatie is hier van groot belang zodat de hulpdiensten gauw doorhebben wat de situatie is.

Bron: politie.nl