Omroep en krant werken samen bij verkiezingen gemeenteraad

Sebastiaan van Mill en Arco van der Lee interviewen de lijsttrekkers.
Sebastiaan van Mill en Arco van der Lee interviewen de lijsttrekkers.

Bij de verslaggeving van de gemeenteraadsverkiezingen in Barendrecht werken lokale omroep Exxact Barendrecht en weekblad De Schakel dit jaar samen.

De verkiezingen worden gehouden op 16 maart. Het belooft in Barendrecht een spannende verkiezingsstrijd te worden. De gemeente wordt sinds vier jaar bestuurd door een coalitie die één zetel meer heeft dan de enige oppositiepartij.

In de aanloop naar de verkiezingen worden de lijsttrekkers geïnterviewd in het radioprogramma Met Van Mill door de Middag. Dat programma is ook te zien op de website, de app en het kabelkanaal van de omroep. Op 10 maart staan deze interviews als verhaal in De Schakel. De interviews staan dan ook, met videobeelden, op de websites van de krant en van de oproep. De interviews worden gemaakt door Sebastiaan van Mill (Exxact Barendrecht) en Arco van der Lee (De Schakel).

Op 16 maart doen krant en omroep live verslag van de uitslagenavond. Dat is te volgen via de radio en op de websites van de omroep en de krant: www.exxact.nl en www.deschakelbarendrecht.nl