Online Alzheimercafé Barendrecht

Online Alzheimercafé Barendrecht

Wet Zorg & Dwang met spreekster Margriet Krijgsman (Laurens).

De Wet Zorg en Dwang klinkt heel ingewikkeld, gewichtig en spannend, maar is vooral bedoeld om mensen die zelf niet meer goed beslissingen kunnen nemen, te beschermen en de juiste zorg te kunnen bieden. Dit geldt niet alleen voor mensen met dementie maar voor alle kwetsbare mensen.

Online Alzheimercafé Barendrecht

Iemand tegen de eigen wil zorg bieden mag niet, tenzij…een voorbeeld: Mag je iemand medicatie geven terwijl die persoon het zelf niet wil? Nee dat mag niet, tenzij er echt naar allerlei alternatieven is gezocht, er sprake is van gevaar voor zichzelf en de omgeving. En – heel belangrijk – de keuzes die dan worden gemaakt moeten ook steeds multidisciplinair worden geëvalueerd. Met andere woorden: steeds kijken, met meerdere personen of dit echt nog wel de juiste keuze is.

Ingewikkeld, gewichtig en spannend? Nee, vooral goed kijken of er alternatieven zijn om die ongewenste zorg te bieden.

Op de website van KijkopWelzijn staat een video-interview met Margriet Krijgsman waarin u alles of de wet te weten kunt komen. Margriet is verpleegkundige kwaliteit en veiligheid in Borgstede en haar aandachtsveld ligt onder meer op het gebied van de Wet Zorg en Dwang.

Het filmpje is te vinden onderaan deze website: www.kijkopwelzijn.nl/dementie

Zou u de filmpjes rechtstreeks aan u gemaild willen hebben, meld u dan aan voor de mailinglist bij Marlies Burger. M.burger@kijkopwelzijn.nl. Voor meer informatie over alles omtrent dementie, zie www.kijkopwelzijn.nl/dementie