Ontwerp van herinrichting van het Binnenhof ter inzage

De gemeente wil het centrum van Barendrecht aantrekkelijker maken en een betere verbinding creëren tussen het Binnenhof en de Middenbaan. Daarvoor wordt in de loop van dit jaar het plein voor het gemeentehuis opnieuw ingericht. De gemeente biedt op woensdag 19 april het ontwerp van de herinrichting van het Binnenhof ter inzage aan daarover vragen stellen. Tussen 19.00 en 20.30 uur is iedereen in de hal van het gemeentehuis welkom.

Betere aansluiting
Ter hoogte van Het Kruispunt en de Hema komt een voorplein. Dit is een mooie plek voor activiteiten en de weekmarkt. Het voorplein zorgt voor een betere aansluiting op het winkelgebied. Om hiervoor ruimte te maken, wordt de Binnenlandse Baan in noordelijke richting verlegd. Langs de noordzijde van de Binnenlandse Baan komt een dubbelzijdig fietspad.

Aantrekkelijke entree
Het nieuwe ontwerp van het Binnenhof doet qua uitstraling recht aan de historische opzet van Barendrecht. De gebakken klinkers en het gebruik van graniet sluiten mooi aan bij de sfeer van de inrichting van de Middenbaan. Door het planten van een aantal grote bomen en het plaatsen van bankjes krijgt het plein voor het gemeentehuis een andere aanblik en ontstaat een aantrekkelijke entree van het centrum.

Opzet inloopavond
Op de inloopavond kan iedereen binnenlopen tussen 19.00 en 20.30 uur. Er wordt geen centrale presentatie gehouden.