Ook in Barendrecht actie: Stop geweld tegen vrouwen en meisjes

Stop geweld tegen vrouwen

De campagnevlag van Orange the World wappert vandaag op het gemeentehuis. Ook wordt kunstwerk de Anodebol oranje verlicht van maandag 27 november tot maandag 4 december. De campagne is een internationaal initiatief gericht tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. De campagne eindigt 10 december op de Dag van de Mensenrechten.

Wethouder Miranda de Hoop hees de vlag afgelopen maandag. ‘Hoe belangrijk het is om het onderwerp onder de aandacht te brengen, blijkt wel uit de cijfers. In Nederland heeft 23 procent van de vrouwen te maken (gehad) met een vorm van seksueel misbruik of seksueel geweld en overlijdt elke 10 dagen een vrouw als gevolg van huiselijk geweld.’

Geweld tegen vrouwen en meisjes gebeurt op allerlei plekken; op straat, bij het uitgaan, op het werk, op de sportclub, in cyberspace, in het openbaar vervoer, in het onderwijs, in de zorg, in studentenverenigingen, op festivals, op het strand, achter de voordeur. Maar ook op alle andere plekken waar mannen en vrouwen, jongens en meisjes elkaar ontmoeten.

Wethouder de Hoop vervolgt: ‘Des te belangrijker om bewust te worden van het feit dat verschillende vormen van geweld niet alleen achter de voordeur en op straat, waar mensen al snel aan denken, maar overal in de samenleving plaatsvindt.’

Veilig thuis
Heeft u als vrouw of meisje te maken met geweld? Of is er het vermoeden dat iemand in uw omgeving dat heeft? Neem dan contact op met Veilig Thuis via 0800-2000 of de chatfunctie op www.veiligthuisrr.nl of bel met FIER via 088 20 80 000. Contact opnemen met het wijkteam van de gemeente kan ook: tijdens kantooruren via 14 0180 of per mail via wijkteam@barendrecht.nl.

Stop geweld tegen vrouwen

 

van barendrechtsdagblad.nl https://ift.tt/O2RYICk