‘Op weg naar Pasen’ in Hart voor Barendrecht 2 maart

ds. Bert de Wit

Op dinsdag 2 maart zal ‘Op weg naar Pasen’ centraal staan in de uitzending in het Exxact radioprogramma Hart voor Barendrecht.

De veertigdagentijd is een tijd van bezinning op weg naar Pasen. Christenen gedenken deze weken het lijden en sterven van Christus. Hoe gaat dat in Coronatijd in lege kerken? Hoe geven de Barendrechtse kerken hier vorm en inhoud aan? Zijn er plekken van stilte en hoe wordt er naar Pasen toegeleefd? Met ds. Bert de Wit van Carnisse Haven en pastor Joseph Matheka van WaterPortW4C gaan we in gesprek hoe zij vooral online deze veertigdagentijd invullen. In de Triomfatorkerk is er via een gemeente app, scipio, een 40 dagen podcast. Elke dag luisteren naar een Bijbeltekst met uitleg van een predikant, met een oproep zoals ‘Ben jij een zegen?’ Ga eropuit. Ga de grenzen van je comfortzone over, getuig van de liefde, gerechtigheid en waarheid van God met je woorden en je leven. Luister aandachtig en nederig en leef als Jezus. In de Dorpskerk en in Carnisse Haven zijn er elke woensdagavond van 19:30 tot 20:00 uur Vespers met stilte, gebed, een lezing en een lied. Ook zijn er 40 dagen kalenders met  ‘Op weg naar Pasen, Ik ben er voor jou’.

In de uitzending komen meerder kerken en hun invulling aan de orde.

Het radioprogramma Hart voor Barendrecht is op dinsdagavond tussen 19.00 tot 20.00 uur te beluisteren bij Exxact Barendrecht. Exxact Barendrecht is te ontvangen op FM 106.4MHz in de ether, FM 105.9MHz op de kabel en via internet op www.exxact.nl. Voor meer informatie over Hart voor Barendrecht, zie: www.hartvoorbarendrecht.nl

 

ds. Bert de Wit
Voorganger Joseph Matheka Munyasya en zijn vrouw