Opleidingen: hoe om te gaan met een stagiair?

Opleidingen: hoe om te gaan met een stagiair?
Opleidingen: hoe om te gaan met een stagiair?

Veel werknemers krijgen op een dag een stagiair onder hun hoede. Er wordt dan niet zelden geklaagd over het welbekende ‘blok aan het been’. Er zijn echter genoeg manieren om er een interessante periode van te maken, voor zowel de stagiair als jezelf. Hieronder wat handige tips.

Praten over (vervolg)opleidingen

Tijdens het kennismakingsgesprek veel doorvragen leert je meer over de persoon die je onder je hoede krijgt. Schijn de stagiair bij over de mogelijkheden die hij of zij (nu nog) heeft. Noem de vele opleidingen die er naast de huidige school gevolgd kunnen worden. Stel diegene op zijn gemak door het werk te relativeren en duidelijk te maken dat de wereld voor ze openligt. Zo krijg je er een gemotiveerde collega bij, in plaats van een stille en verlegen stagiair die steeds komt vragen wat hij moet doen.

Laat de stagiair doen waar hij goed in is

Het is een veelgehoorde klacht: dat je een stagiair ‘bezig moet houden’ en niet aan je eigen werk toekomt. Onderschat de stagiair niet en maak gebruik van zijn talenten. Die vuistregel zou op elke werkvloer voor elke leidinggevende de leidraad moeten zijn, want iemand die plezier heeft in wat hij doet, levert betere prestaties. Durf zaken uit handen te geven, je bent zelf ook een volwassen werknemer geworden door fouten te maken.

Blijf communiceren

Vraag regelmatig of de stagiair het nog leuk vindt wat hij doet en switch zo nodig met de werkzaamheden. Leg uit wat je zelf de hele dag uitspookt, en waarom. Bouw wekelijks momenten in om te ‘vieren’ dat iets voltooid is. Niet dat je na elke klus een taart gaat bestellen, maar door transparant te zijn met behaalde resultaten betrek je zo iemand erbij, en voelt hij zich serieus genomen. Dan ziet diegene waar hij het allemaal voor doet, want dat is op sommige werkplekken, zeker voor stagiairs, één groot mysterie. In welk groter geheel vormen jullie een schakel?

Zie de stagiair als volwaardige collega

Als je de stagiair hetzelfde behandelt als je collega’s, zie je dat het leeftijdsverschil weinig uitmaakt. Een snuffelstage voor een veertienjarige is iets anders dan iemand van achttien die drie maanden mee komt werken, maar in beide gevallen is het zaak je in te leven. Hoe was je zelf op die leeftijd, en wat kon je betekenen? Je komt er met die vraag achter dat je zelf destijds ook serieus genomen wilde worden. Tenzij je hartchirurg of piloot bent, is het denkvermogen van menig puber toereikend om zo’n beetje alle aspecten van jouw werk te leren – dat heb je zelf ook ooit moeten doen.