Oprichting Stichting Barendrecht Viert Vrijheid

Willem Boogaard, Jos van Spreeuwel, Alfred Kool en Burgemeester Jan van Belzen (Foto: Sebastiaan van Mill)
Willem Boogaard, Jos van Spreeuwel, Alfred Kool en Burgemeester Jan van Belzen (Foto: Sebastiaan van Mill)

Barendrecht – Met het passeren bij de notaris is op woensdag 4 december de Stichting Barendrecht Viert Vrijheid opgericht. Alfred Kool, Willem Bogaard en burgemeester Jan van Belzen hebben hun handtekening gezet onder de akte.

De stichting zal in de eerste plaats het geld verwerven en beheren voor de activiteiten die volgend jaar gaan plaatsvinden ter viering van 75 jaar vrijheid in Barendrecht. Daarnaast zal de stichting ook, waar nodig, ondersteuning bieden bij de coördinatie en organisatie van die activiteiten.

Ieder jaar staan we in Barendrecht op 4 mei stil bij alle oorlogsslachtoffers sinds de Tweede Wereldoorlog en vieren we op 5 mei onze vrijheid. 2020 is een bijzonder jaar, omdat het dan 75 jaar geleden is dat Nederland werd bevrijd. Daarom wordt hieraan in Barendrecht komend jaar extra aandacht besteed. De stichting gaat daarin een belangrijke rol vervullen.

Notaris Van Spreeuwel draagt de stichting en de activiteiten volgend jaar in Barendrecht een warm hart toe. De notaris brengt daarom geen kosten in rekening voor zijn werkzaamheden.

Voor meer informatie: www.barendrechtvrij.nl