Oud-politieman Arie Mudde te gast in Panorama Literama

Frank De Roo
Frank De Roo

Op donderdag 24 juni ontvangt presentator John Brosens in het gezelschap van technicus Hans van Hengel oud-rechercheur Arie Mudde (72) die sinds hij met VUT ging een flik aantal thrillers heeft geschreven. ‘Voor een goede thriller is geloofwaardigheid een allereerste vereiste,’ zegt de presentator. ‘En in de boeken van Arie Mudde zit dat wel goed. Hij heeft tijdens zijn werk als politieman gelukkig uitvoerig notities gemaakt over zijn belevenissen in Rotterdam en in het buitenland.’

Zijn debuut viel het best samen te vatten als een autobiografisch overzicht van dertig jaar politiewerk, maar Mudde voerde al snel een vast hoofdpersoon op in de vorm van ex-politieman Aad Mulder, wiens speurwerk hem over de hele wereld voert tot in Pakistan, Suriname en andere Zuid-Amerikaanse landen toe. Muddes thriller ‘De Vergissing’ werd in het Engels vertaald voor de Amerikaanse markt.

De gasten in Panorama Literama zijn vaak plaatselijk, regionaal of nationaal bekend en spelen steevast een rol in de wereld van boeken, verhalen, schrijven en lezen. John Brosens praat met hen over zaken als motivering, beleving, research en stijl van werken, gelardeerd met muziek die in hun leven een rol heeft gespeeld..

Panorama Literama is elke vierde donderdag van de maand te beluisteren van 20:00 tot 21:00 uur in de programmareeks ExxactLive!

De uitzendingen van Exxact Barendrecht hoor je overal in de regio. In Zuid-Holland Zuid via 106.4FM in de ether – of via de kabel op 105.9FM. Via het internet kun je alle uitzendingen beluisteren via http://www.exxactfm.nl