Outreach in Hart voor Barendrecht

Logo Hart voor Barendrecht
Logo Hart voor Barendrecht

Op dinsdag 19 januari zijn Johan Bahlman en Christiaan Molenaar te gast in het Exxact radioprogramma Hart voor Barendrecht.

Johan en Christiaan wonen beiden in Barendrecht, maar zij zijn het afgelopen half jaar op Outreach naar Zuid-Afrika geweest. Zij hebben zich aangesloten bij de organisatie Youth with a mission. Deze organisatie is wereldwijd en ook in Nederland actief als Jeugd met een opdracht. In Zuid-Afrika zit deze organisatie in meerdere steden. In een oud omgebouwd ziekenhuis heeft de organisatie een basis, van waaruit trainingen worden gegeven en er ook een eetzaal en slaapplekken zijn. Speciaal voor jongeren biedt de organisatie een programma van een haf jaar om God beter te leren kennen en dit dan ook te delen met de mensen om je heen. De eerste drie maanden hebben Johan en Christiaan trainingen gevolgd en de tweede drie maanden waren zij op Outreach. Eerst zijn zij in Zimbabwe actief geweest. Zij hebben scholen en ziekenhuizen bezocht, maar zijn ook actief op straat geweest. Alleen al door te luisteren gebeurden er wonderen.

Johan en Christiaan hebben een hele mooie tijd beleefd in Zuid-Afrika en Zimbabwe, en dit heeft hun leven daadwerkelijk veranderd. In deze uitzending praten we met Johan en Christaan over hun ervaringen en over de kansen die zij voor deze reis hebben gezien. En zeker is de vraag relevant wat zij in Barendrecht met de hun opgedane ervaringen willen gaan doen.

Het radioprogramma Hart voor Barendrecht is op dinsdagavond tussen 19.00 tot 20.00 uur te beluisteren bij Exxact Barendrecht. Exxact Barendrecht is te ontvangen op FM 106.4MHz in de ether, FM 105.9MHz op de kabel en via internet op www.exxact.nl. Uitzendingen zijn na te beluisteren op www.hartvoorbarendrecht.nl.