Panorama Literama weer terug!

Panorama Literama
Panorama Literama

In Panorama Literama, het LIVE boekenprogramma van Exxact Barendrecht, neemt presentator John Brosens na vijf maanden noodgedwongen radiostilte de draad weer op. Op donderdag 27 augustus neemt hij met inachtneming van de corona-verantwoorde afstand weer plaats achter de microfoon. Zijn gast is de Barendrechtse auteur Hans Onderwater.
Eerder dit jaar verscheen bij BAR Uitgeverij van Onderwaters hand ‘Kiezen of delen’ – een aangrijpend verhaal over een door de oorlog verscheurde familie in Barendrecht. Met dit boek als uitgangspunt ontstaat er ongetwijfeld weer een goed gesprek dat het van tevoren opgestelde draaiboek veronachtzaamt: over de wrede keuzes die men in zware tijden soms moet maken en over de gevolgen daarvan – die soms tot op de dag van vandaag voelbaar zijn. Ook komen ongetwijfeld enkele van de vele boeken van Hans Onderwater met het thema ‘Tweede Wereldoorlog’ ter sprake.

De gasten in Panorama Literama zijn vaak plaatselijk, regionaal of nationaal bekend en spelen steevast een rol in de wereld van boeken, verhalen, schrijven en lezen. John Brosens praat met hen over zaken als motivering, beleving, research en stijl van werken. Iedere gast neemt drie muzieknummers mee die op de een of andere wijze belangrijk zijn (geweest), hetzij als inspiratie, bevordering van een goede stemming of anderszins.

Panorama Literama is elke vierde donderdag van de maand te beluisteren van 20:00 tot 21:00 uur in de programmareeks ExxactLive! De uitzendingen van Exxact Barendrecht hoor je overal in de regio. In Zuid-Holland Zuid via 106.4FM in de ether – of via de UPC kabel op105.9FM. Via het internet kun je alle uitzendingen beluisteren via http://www.exxact.nl