Platform Statushouders in Hart voor Barendrecht

Bruggenbouwers Award van St. Present voor Kees en Ans
Bruggenbouwers Award van Stichting Present voor Kees Silvis en Ans van der Wel-van Es

Op dinsdag 23 juni zijn Kees Silvis en Ans van der Wel-van Es van het Platform Statushouders te gast in het Exxact radioprogramma Hart voor Barendrecht.

Het Platform Statushouders is eind 2015 opgericht namens de kerken en later uitgebreid met de nodige maatschappelijke organisaties. De grote toestroom vluchtelingen door de voortdurende oorlog in Syrië en andere gebieden naar Europa werd een enorme opgave voor Nederland en voor Barendrecht, omdat elke plaats naar rato werd geacht deze mensen als nieuwkomers, Statushouders te verwelkomen. VluchtelingenWerk en de gemeente zijn verantwoordelijk voor de uitvoering, opvang en huisvesting binnen Barendrecht.

Het Platform ontmoet elkaar regelmatig in bijeenkomsten waarin zaken die spelen worden besproken. De huidige wethouder, Nico Bults heeft de Statushouders in zijn portefeuille.

Het Platform heeft een toegevoegde waarde in de uitoefening van alle taken rondom onze nieuwkomers.

De taal, het vinden van een baan, integratie, je thuis voelen in je nieuwe vaderland vraagt veel van de nieuwkomers en van onze gemeente. Juist daarom zijn er veel vrijwilligers, buddy’s nodig, die samen met de nieuwkomers willen optrekken.  Hier maakt het Platform zich sterk voor. Met Kees en Ans gaat Hart voor Barendrecht in gesprek om de situatie in 2020 toe te lichten en te horen wat goed gaat en wat meer aandacht vraagt.

Het radioprogramma Hart voor Barendrecht is op dinsdagavond tussen 19.00 tot 20.00 uur te beluisteren bij Exxact Barendrecht. Exxact Barendrecht is te ontvangen op FM 106.4 in de ether, FM 105.9 op de kabel en via internet op www.exxact.nl. Voor meer informatie over Hart voor Barendrecht, zie: www.hartvoorbarendrecht.nl