Politiek debat speciaal voor ‘first time voters’  

Politiek debat speciaal voor alle ‘first time voters’  

In maart vinden de Tweede Kamerverkiezingen plaats. Voor veel jongeren de eerste keer dat ze mogen stemmen. Maar op wie moet je nou stemmen? En hoe werkt stemmen eigenlijk precies? Dit en meer komen zij te weten in de gratis livestream ‘First Time Voters’. Op woensdag 3 maart, vanaf 20.00 uur gaan politici uit Barendrecht met elkaar in debat. Vanaf de eigen laptop of telefoon mogen er vragen worden gesteld.

TikTok fenomeen Tante Toof en acteur Erik van Welzen leiden het debat met Barendrechtse politici vanuit jongerencentrum BLOK0180. De politieke partijen komen in duo’s met een jonge vertegenwoordiger voorbij aan de hand van een ludiek programma. Zij krijgen dilemma’s op het scherpst van de snede voorgelegd. Onder andere onderwerpen als werkgelegenheid, onderwijs, zorg en wonen komen aan bod. Ook gaan de presentatoren met hen in gesprek over zaken als: Waarom in de politiek? Waarom is stemmen belangrijk? Wat is de toekomstdroom voor Nederland én voor jongeren?

Na elk blokje kunnen de kijkers thuis reageren en vragen stellen via chat. DJ Florezoon zorgt tussendoor voor vette tunes.

Praktische informatie
First Time Voters Livestream Barendrecht vindt plaats op woensdag 3 maart vanaf 20.00 uur tot 22.00 uur. Geldt er op dat moment nog een avondklok? Dan verplaatst de livestream naar 17.30 uur tot 19.30 uur. De livestream is te volgen vanaf het Youtubekanaal van Het Kruispunt (Het Kruispunt Barendrecht) en de Bibliotheek Aanzet (AanZet Live) en via de Facebookpagina van Het Kruispunt (hetkruispuntbarendrecht) en Petition Events (petition.events). Tevens is het ook te volgen via Exxact op de website, de app en Ziggo Tv kanaal 36.

Deze livestream wordt georganiseerd door Het Kruispunt, de Bibliotheek AanZet, Jongerenstichting Petition, Jongerenwerk Barendrecht en Gemeente Barendrecht. Alle informatie is ook te vinden op www.hetkruispunt.nl/firsttimevoters.

Informatie voor jongeren
Er is een flyer beschikbaar over de First Time Voters Livestream, met op de achterkant  in heldere taal uitgelegd hoe je moet stemmen. Wil jij ook exemplaren ontvangen voor bijvoorbeeld jouw sportclub, klas of vereniging? Mail naar info@hetkruispunt.nl.

First Time Voters