Politieke terugblik met Exxact en Rijnmond

BARENDRECHT – Barendrecht en de Barendrechtse politiek stonden in het middelpunt van een gezamenlijke uitzending van Exxact Barendrecht en RTV Rijnmond. Ruud de Boer (Rijnmond) en Arend Wesdijk (Exxact) presenteerden Rijnmond NU, met onder meer een terugblik op het afgelopen politieke jaar met hoofdrolspelers Reshma Roopram (PvdA), Dirk Vermaat (EVB) en Matthijs van der Welle (VVD).

Vorig jaar vonden de Barendrechtse gemeenteraadsverkiezingen plaats. Echt voor Barendrecht (EVB) kreeg 45% van de stemmen, maar kwam als enige partij buiten de coalitie te staan. De overige zes partijen (CDA, D66, GroenLinks, PvdA, SGP/CU en VVD) kwamen samen tot een akkoord en kort voor de zomer werd een nieuw college gepresenteerd. Hoe gingen die eerste weken na de gemeenteraadsverkiezingen, op welke punten vonden de nieuwe coalitiepartijen elkaar en welke resultaten zijn het afgelopen jaar bereikt? De toenmalige lijsttrekkers Reshma Roopram (PvdA, inmiddels wethouder in het college) en Matthijs van der Welle (VVD) voerden daarover het gesprek met EVB-oprichter, oud-wethouder en huidig raadslid Dirk Vermaat.

Het dagelijkse radioprogramma Rijnmond NU werd vanaf 16u00 uitgezonden vanaf de cascade in Het Kruispunt in Barendrecht. Ruud de Boer, vaste presentator van het programma, presenteerde deze middaguitzending samen met Arend Wesdijk, presentator van Exxact Barendrecht. Na afloop vond de reguliere uitzending van Exxact radioprogramma Gemeenteloket plaats. Rijnmond NU en Gemeenteloket waren op de kanalen van zowel Exxact Barendrecht als RTV Rijnmond te beluisteren.