Present Barendrecht houdt Presentafette

Barendrechts dagblad

Samen met Rabobank Ridderkerk Midden-IJsselmonde, Stichting Present Ridderkerk en met 4 (sport)verenigingen houdt Stichting Present Barendrecht in dit Olympisch jaar een Presentafette. De verenigingen voeren allemaal een maatschappelijk project uit met een doelgroep die over het algemeen niet tot het reguliere ledenbestand behoort.
Zeeverkennersgroep Brandaen deed gisteren de aftrap. Cliënten van Humanitas DMH, ASVZ en Stichting Zuidwester kozen onder begeleiding van de zeeverkenners het ruime sop. Op maar liefst 7 sloepen werd het zeil gehesen en werd een tochtje gemaakt over het Waaltje in de richting van Rijsoord. Het werd nog een heel avontuur toen donkere wolken zich samenpakten, de wind flink opstak en de regen met bakken uit de hemel viel. Maar er waren alleen maar “bikkels” mee: ondanks alles bleef de stemming er goed inzitten. En met een waterig zonnetje tussendoor ben je ook eigenlijk heel snel weer droog.

Het was voor de cliënten een dag en een avontuur om nooit te vergeten! En vanuit de organisatie was het mooi om te zien hoe de onderlinge contacten op de boten tijdens het zeilen steeds soepeler en vrolijker verliepen; er ontstonden echte teams!

De volgende Presentafette projecten vinden plaats met Horses&Co (Heerjansdam), Hockeyclub Tempo ’34 (Rotterdam-Zuid) en Korfbalvereniging KCR (Ridderkerk).
Foto’s: Stichting Present Barendrecht