Prikkeltje weer thuis!

Foto egeltje in buurttuin
Foto egeltje in buurttuin

De jonge egel Prikkeltje zat onder de vliegeneitjes en moest daarvoor naar Egelopvang Papendrecht. Na vier weken hebben buurtbewoners van Buurttuin Kempenaar hem weer opgehaald. Ook een ander egeltje uit de opvang krijgt een nieuw thuis in de wijk. Hij heet Stekeltje.

Buurtkinderen hadden van tevoren allemaal vragen bedacht: Hoeveel stekels heeft een egel? Antwoord: Wel 5000 tot 9000. Wat eten egels? Antwoord: Egels zijn insectivoren en eten vlees zoals insecten, slakken en kattenbrokjes.

Medewerkers van de egelopvang gaven uitgebreide uitleg. Zo is verteld dat egeltjes met witte stekels, zoals Prikkeltje, waarschijnlijk nog geen jaar oud zijn. Hoe oud egels precies kunnen worden is niet bekend, maar er zijn egels gevonden van meer dan tien jaar oud. Egels zijn nachtdieren en houden een winterslaap. Ze willen niet gestoord worden.

De eerste dagen geven buurtkinderen nog wat kattenbrokjes, maar daarna moeten de egeltjes toch echt zelf weer voedsel zoeken en zich klaarmaken voor de winter.

Egelopvang Papendrecht is afhankelijk van donaties. Meer informatie is te vinden op https://www.dierenbescherming.nl/wildopvang/egelopvang-papendrecht.