Proef met grotere terrassen op Doormanplein

Terras

BARENDRECHT (9 maart 2023) –Inwoners kunnen tijdens de zomermaanden op het Doormanplein op grotere terrassen terecht. Deze zijn seizoensgebonden en open in de periode van 28 april tot en met 1 oktober. Op vrijdag en zaterdag zijn de terrassen open tot 24 uur en van zondag tot en met donderdag tot 22.45 uur. Het gaat voorlopig om een proef van drie jaar.

Terras


Wethouder Dirk Vermaat is blij dat inwoners komend terrasseizoen weer gebruik kunnen maken van ruimere terrassen: “Samen met betrokken partijen zijn afspraken gemaakt over de uitbreiding hiervan en de proef die we nu houden. Dit is in goed overleg met de direct betrokkenen, waaronder de bewonersverenigingen tot stand gekomen.”

Tijdelijke vergunning
Vier horecaondernemers op het plein hebben een tijdelijke vergunning gekregen om hun terrassen uit te breiden. Vanwege de coronamaatregelen mochten zij in 2020 en 2021 hun terrassen uitbreiden. Toen de coronamaatregelen en de terrasuitbreiding werden opgeheven, vroegen de ondernemers een vergunning aan voor permanente terrasuitbreiding.

Jaarlijks wordt door de gemeente samen met de bewonersverenigingen en de horecaondernemers een evaluatie gehouden en bekeken of wijzigingen nodig zijn. Over drie jaar wordt bekeken of de terrasuitbreiding permanent wordt ingevoerd. Buiten het terrasseizoen om blijft het Doormanplein beschikbaar als parkeerplaats.