Rabobank Coöperatiefonds maakt digitale studio Exxact mogelijk

Barendrechts dagblad

Met ingang van 1 oktober 2016 zal Exxact Barendrecht haar intrede nemen in de nieuwe glazen studio in het verbouwde Kruispunt. Vanaf dat moment zal de omroep digitaal gaan uitzenden. De audiokwaliteit op de FM-frequentie 106.4, kabel en internet zal hierdoor aanzienlijk verbeteren.

Op de nieuwe locatie wordt de komende maanden hard gewerkt aan een on air studio, productiestudio, redactieruimte en kantoorfaciliteiten. De gehele verhuizing past in de ambitieuze plannen van de omroep om een voorname rol te spelen in de journalistieke taak van de omroep via de diverse kanalen.

Een van de punten op de wensenlijst van de omroep is het realiseren van een digitale productiestudio. De omroep heeft het Rabobank Coöperatiefonds gevraagd om deze digitalisering financieel te ondersteunen. Op basis van een gefundeerd plan en tekeningen heeft Exxact Barendrecht afgelopen week de toezegging ontvangen van ruim 12.000 euro als onderdeel van de realisatie van de digitale productiestudio.

Het bestuur en de medewerkers van de omroep zijn zeer verheugd met deze gulle gift en bedanken het Rabobank Coöperatiefonds. De digitale uitzendingen van de omroep starten per 1 oktober. Exxact Barendrecht blijft te horen en te zien via de bestaande frequenties.