Recordopbrengst bij dinnershow van Calvijn-leerlingen

Calvijn Groene Hart had donderdag alweer voor de vierde keer een heuse, professioneel opgezette dinnershow plaats. De leerlingen uit klas 2 atheneumplus hebben deze avond onder leiding van hun mentor Cynthia Groenewege en hun beeldende vormingsdocent Coraliene van Dijken georganiseerd. De recordopbrengst van de avond kwam ten goede aan War Child en bedroeg maar liefst € 3347,30. De opbrengst van de gehouden veiling kwam daar nog bovenop en was bestemd voor Giro555. Deze veiling bracht ook nog eens € 1186,00 op.

De leerlingen uit 2ap hadden de taken verdeeld onder verschillende groepen en bleken werkelijk aan alles gedacht te hebben. Een groep jongens heeft leren omgaan met de naaimachine waardoor op alle tafels keurig gestikte tafellakens lagen. De versiering van de zaal was ook tot in de puntjes verzorgd, waarbij de klas ook mocht rekenen op de steun van conciërge Bert Karssen die tevens voor het professionele licht en geluid heeft gezorgd. Samen met de personeelskookclub van Calvijn Groene Hart toverden de tweedeklassers ruim drie uur lang allerlei heerlijkheden op tafel met als thema ‘tapas’.

Uiteraard maakten de spetterende en zeer uiteenlopende optredens de avond helemaal compleet. Dramadocent Eva Visser heeft de leiding over de audities hiervoor gehad en is erin geslaagd een geweldig avondvullend programma door vele leerlingen neer te laten zetten: van prachtige zang, tot stoere rap, van moderne dans tot toneelspel en van acrobatiek op een eenwieler tot korenzang.

Daarnaast hebben nog vele anderen, zelfs oud-leerlingen, hun medewerking aan deze meer dan geslaagde avond verleend en niet te vergeten de veelal Barendrechtse sponsoren onder wie kaaswinkel De Weypoort. 2ap-leerling Mels Schering had samen met zijn vader ook nog allerlei steigerhouten accessoires gemaakt, die tijdens de veiling gretig aftrek vonden.