Rijksbijdrage van € 32 miljoen zorgt voor versnelling van De Stationstuinen

Gemeente Barendrecht
Gemeente Barendrecht

BARENDRECHT (29 november 2022) – De gemeente Barendrecht komt voor de ontwikkeling van circa 3.500 woningen in het stationsgebied in aanmerking voor een rijksbijdrage van
€31.823.000. Deze bijdrage is bedoeld voor het realiseren van parkeerplaatsen en een aantal infrastructurele werken, die moeten zorgen voor een goede bereikbaarheid van De Stationstuinen. Om aanspraak te kunnen maken op de subsidie voor mobiliteitsmaatregelen is 35% eigen inbreng van de gemeente nodig. De gemeenteraad neemt hier op 20 december 2022 een besluit over.

Wethouder Lennart van der Linden (Financiën) rekent op een positief besluit van de gemeenteraad:  “We willen in De Stationstuinen veel betaalbare woningen bouwen. Het wordt een nieuwe wijk waar voetgangers en fietsers voorrang krijgen en het gebruik van het openbaar vervoer wordt geoptimaliseerd. Een wijk die goed bereikbaar moet zijn, maar waar de auto een bescheiden rol heeft. De bijdrage van het rijk en 35% cofinanciering van gemeente, Metropool Regio Den Haag Rotterdam (MRDH) en Nieuw Reijerwaard helpen ons dat voor elkaar te krijgen.”

Kabinetsbeleid
Het kabinet stelt de komende 10 jaar veel geld beschikbaar voor het bereikbaar maken van nieuwe grootschalige woningbouwlocaties. Voor versnellingsafspraken voor woningbouw, infrastructuur en mobiliteit zijn 70 voorstellen ingediend waarvoor het kabinet €1,2 miljard heeft gereserveerd.

Lees meer over deze investering van de Rijksoverheid op: Kabinet investeert 1,2 miljard in infrastructuur voor het sneller bouwen van 135.000 nieuwe woningen | Nieuwsbericht | Rijksoverheid.nl