Robert Logtenberg in Hart voor Barendrecht

Logo Hart voor Barendrecht

Logtenberg, voorzitter van Stichting SHIF, te gast in het Exxact radioprogramma Hart voor Barendrecht. Stichting SHIF (Sure House Initiatives Foundation) wil initiatieven in Oeganda ondersteunen die kansarmen mogelijkheden bieden om zichzelf te ontwikkelen. Stichting SHIF is in september 2018 opgericht.

De oprichters van SHIF zijn geïnspireerd geraakt toen zij tijdens een werkvakantie in Kiwangala een schooltje voor kinderen van de allerarmsten bezochten. De leraren van het schooltje genaamd ‘Childrens Sure House’ begonnen vanuit niets. Een aantal voormalige leerlingen van Childrens Sure Hous zijn zelf scholen gaan oprichten. Deze nieuwe scholen hebben financiële ondersteuning nodig. De eerste geldwervingsactie van stichting SHIF in Barendrecht gaat op 3 februari a.s. van start met een kaarsenverkoop in Carnisse Haven. De kaarsen zijn bedrukt met een afbeelding van het glas-in-lood raam ‘Jona’ van Carnisse Haven. Voor meer informatie over SHIF zie www.shif.nl.

In dezelfde uitzending wordt ook teruggeblikt op de feestelijk opening van de Triomfatorkerk door de Gereformeerde Kerk vrijgemaakt Barendrecht-Pernis-Albrandswaard. Want zaterdag 2 februari is het feest in de kerk en op zondag 3 februari wordt het kerkgebouw formeel in gebruik genomen. De diensten van de GKV werden al bijna zeven jaar in de Triomfatorkerk gehouden. Vorig jaar hebben zij de Triomfatorkerk gekocht van de PKN Barendrecht. De nieuwe naam van de kerkelijke gemeente van de GKV Barendrecht-Pernis-Albrandswaard is ‘Diamantkerk’. Voor meer informatie: www.diamantkerk.nl.