RTV Albrandswaard en Exxact starten gezamenlijk programma

Barendrechts dagblad

Op 7 januari starten de omroepen RTV Albrandswaard en Exxact Barendrecht met het programma ‘Toffe Peren’ dat live vanuit de nieuwe studio van Exxact Barendrecht in ‘Het Kruispunt’ zal worden gemaakt.

Lokale omroepen moeten meer samenwerken en hiermee wordt  een eerste stap gezet door het maken van een gezamenlijk radioprogramma.

‘Toffe Peren’ is een programma dat gemaakt wordt met een knipoog naar ‘Wakkere Honden’ van RTV Rijnmond dat per 1 januari noodgedwongen moet stoppen. De programmamakers krijgen de vrijheid om het een eigen invulling te geven maar wel met een herkenbare  muziekkeuze die bestaat uit muziek uit de jaren 80, 90 en de hits van dit moment. Het programma wordt elke zaterdag uitgezonden tussen 22.00 en 00.00 uur.

Met de samenwerking geven Exxact Barendrecht en RTV Albrandswaard een eerste invulling aan een samenwerking en mogelijk in de toekomst de vorming van een streekomroep waarbij mogelijk ook andere lokale omroepen in de regio betrokken gaan worden.

In een breder verband is er al een samenwerking tussen lokale omroepen in de vorm van ‘De Late Avond’ dat momenteel elke werkdag tussen 23.00 en 00.00 uur wordt uitgezonden op elf lokale omroepen in de regio Rijnmond.