SGP-ChristenUnie stuurt nieuwe Minister van Justitie en Veiligheid open brief over veiligheid

SGP Christenunie stuurt open brief aan de nieuwe Minister van J&V
SGP Christenunie stuurt open brief aan de nieuwe Minister van J&V

SGP-ChristenUnie Barendrecht heeft veiligheid in Barendrecht als één van de belangrijke thema’s voor de komende verkiezingen. Zo zet de SGP-ChristenUnie zich in voor meer wijkagenten, als ook voor het behoud van de vrijwillige brandweer. Om ook in Den Haag extra aandacht te vragen voor lokale veiligheid is een open brief verstuurd aan de nieuwe minister van Justitie en Veiligheid.

Eén van de speerpunten van de SGP-ChristenUnie voor komende verkiezingen is: Tot uw dienst! De overheid heeft de taak haar inwoners te beschermen en een veilige leefomgeving te bieden. Politie, brandweer en ambulancediensten zetten zich er dagelijks voor in dat de inwoners van Barendrecht in een veilige en prettige gemeente kunnen wonen.

Om extra aandacht te vragen voor het thema veiligheid, verstuurde raadslid Tsjimmie Klos-de Vries afgelopen zaterdag een levensgrote brief aan de nieuwe Minister van Justitie en Veiligheid: mevrouw Dilan Yeşilgöz-Zegerius. Tsjimmie Klos-de Vries hierover: “Als inwoner van Barendrecht wil ik graag wonen in een veilige leefomgeving en dat geldt natuurlijk voor alle Barendrechters. De SGP-ChristenUnie zet zich daar graag voor in. Wij versturen deze brief aan de nieuwe Minister om extra aandacht te vragen voor de lokale veiligheid in Barendrecht en om haar uit te nodigen voor een werkbezoek aan onze mooie gemeente.”

De SGP-ChristenUnie wil dat er de komende jaren meer wijkagenten worden ingezet in Barendrecht en dat de vrijwillige brandweer kan blijven bestaan. Tsjimmie Klos-de Vries geeft aan: “Wij willen dat de vrijwillige brandweer in Barendrecht kan blijven bestaan, ook onder nieuwe regelgeving. De levensgrote brief hebben wij gemaakt, zodat deze niet onder op de stapel kan verdwijnen. Wij nodigen de nieuwe Minister van harte uit voor een werkbezoek aan Barendrecht en een gesprek met verschillende hardwerkende professionals.”

Alle inwoners van Barendrecht kunnen de brief nalezen. Een filmpje van Tsjimmie Klos-de Vries over veiligheid en de open brief aan de Minister van Justitie en Veiligheid staan op de site van SGP-ChristenUnie Barendrecht (https://sgpcubarendrecht.nl/).