Smitshoek laat bij Sliedrecht dure punten liggen

In het staartduel in en tegen Sliedrecht kon Smitshoek afgelopen zaterdag meer afstand nemen van de Sliedrecht en Breukelen. Na de goede resultaten van de afgelopen weken ging Smitshoek met vertrouwen het veld in, maar dat gaf in Sliedrecht geen garantie. Die ploeg was namelijk met 5-2 te sterk. Een tegenvaller dus voor de ploeg van trainer Raymond Frehe (foto).

De eerste minuten waren licht in het voordeel van Smitshoek. Al na vier minuten schoot Alex Rekondie op de paal. Na deze sterke openingsfase na Sliedrecht het initiatief over. Na ruim 10 minuten was het een voorzet van links die vrij ingekopt kon worden bij de 2e paal en zo zette Dennis Verhoef de thuisploeg op een 1-0 voorsprong. Kort daarna treuzelde Patrick Fonseca binnen de eigen 16, waarna hij ook nog ongelukkig de tegenstander raakte. Scheidsrechter Henshuijs zag er een penalty en gele kaart in. Het cadeautje werd door Coen van der Waal benut en zo werd het al binnen het kwartier 2-0. Nog geen 5 minuten later was weer Patrick Fonseca ongelukkig in een actie. Bij het uitverdedigen raakte hij met zijn voet de laag koppende Sliedrecht aanvaller en weer zag scheidsrechter Henshuijs er een strafschop en een (tweede) gele kaart in. Na de benutte penalty mocht de oranje zwarte brigade dus met 10 man proberen een 3-0 achterstand goed te maken.

Na bijna 20 minuten paste Raymond Frehe zijn eerste wissel toe. Zepp Jacobs werd vervangen door Nick van Katwijk. Smitshoek gaf daarna weinig kansen meer weg en wist voor rust nog een paar keer zelf gevaarlijk te worden. Gilliomar Leona en Alex Rekondie wisten het doel echter niet te vinden. Ruststand derhalve 3-0. Na rust moest John de Ronde meer aanvalskracht brengen vanaf het middenveld en bleef centrale verdediger Trecy Kapata achter in de kleedkamer. Het was echter aan Mike van Wijngaarden te danken dat Sliedrecht niet verder uitliep. Pas na een klein kwartier was het Leona die gevaarlijk werd. Hij raakte echter de buitenkant van de paal.

Zo’n 20 minuten voor tijd wist Sliedrecht de ontstane ruimtes te benutten. Eerst werd het 4-0 door Coen van der Waal die vrij door kon lopen en 3 minuten later wist Langerak uit een snelle uitbraak zelfs 5-0 op de borden te zetten. Met nog een klein kwartier te spelen bracht Erwin Bravenboer met een prachtige volley de score op 5-1 en 5 minuten voor tijd wist John de Ronde nog 5-2 te scoren voor Smitshoek dat in tenues van Mideko/ Vertom speelde. Vlak voor tijd kon invaller Sean Verburg nog bijna 5-3 scoren, maar zijn inzet werd van de lijn gehaald.

Smitshoek ziet door de nederlaag Sliedrecht tot op 1 punt naderen en heeft met nog 6 wedstrijden te gaan een achterstand van 4 punten op Zwaluwen dat niet in actie kwam deze speelronde.

Opstelling Smitshoek: Mike van de Wijngaard, Romain van Bruggen, Trecy Kapata (46. John de Ronde), Thijs Oomsen, Patrick Fonseca, Zepp Jacobs (18. Nick van Katwijk), Gilliomar Leona (74. Sean Verburg), Damian van den Oever, Laurens Visser, Erwin Bravenboer, Alex Rekondie