Smitshoek machteloos tegen Argon

Smitshoek was gisteren naar het onder Amsterdam gelegen Mijdrecht afgereisd om drie punten te pakken tegen SV Argon. Een overwinning had de aansluiting met Zwaluwen kunnen betekenen, maar Smitshoek was niet bij machte het Argon moeilijk te maken en verloor met 1-0.

Bij de Oranje-zwarten ontbraken de geblesseerde Thijs Oomsen en de geschorste Erwin Bravenboer. Nick van Katwijk en Tom Achterberg waren de vervangers. Op het kunstgras van Argon nam Smitshoek het initiatief zonder echter echt gevaarlijk te worden. Argon trok zich terug op de eigen helft en gokte op uitvallen via de balvaste spits Jesse van Nieuwkerk en was daarmee dreigender dan Smitshoek. Na een klein half uur werd de Argon tactiek beloond, spits Van Nieuwkerk won een duel waarna Joey van Ede de 1-0 kon intikken. Smitshoek moest het spel gaan maken, maar het lukte niet om dat met een goede opbouw te realiseren. Het middenveld werd overgeslagen en de lange ballen bereikten zelden de Smitshoek voorwaartsen, Leona en Verburg. Argon vond dat prima, hield veel mensen achterin en gokte op nog een uitval.

Na de thee bleef het spelbeeld hetzelfde, Smitshoek, met John de Ronde voor de geblesseerde Damian van den Oever, probeerde het wel, maar bleek onmachtig tegen het stugge Argon. Zo kabbelde de tweede helft verder, met pas in de slotfase nog wat opwinding. Smitshoek probeerde het van afstand, maar de inzetten brachten doelman Antonioli van Argon niet in moeilijkheden. In de 90e minuut ging Verburg neer in het strafschopgebied, maar arbiter Boringa, die verder prima floot, weigerde een strafschop te geven en blies direct voor het einde, 1-0 voor Argon.

Smitshoek zal nu uit de duels met Ajax en DFS punten moeten halen om het Zwaluwen nog lastig te kunnen maken. Zwaluwen verloor thuis met 0-5 van Noordwijk, lijkt niet in goede doen, maar heeft wel vijf punten voorsprong op Smitshoek. Het is nog steeds mogelijk dat de laatste Smitshoek thuiswedstrijd tegen Zwaluwen beslissend wordt.

Aanstaande zaterdag staat de thuiswedstijd tegen nummer zes Ajax op het programma.