Smitshoek tegen de koploper, Barendrecht tegen Rijnsburgse Boys

VV Heerjansdam - SHO
VV Heerjansdam – SHO

 

Iedere vrijdag brengt Exxact een voorbeschouwing van de lokale voetbalwedstrijden die gespeeld gaan worden bij BVV Barendrecht, VV Heerjansdam en VV Smitshoek.

BVV Barendrecht
BVV Barendrecht speelt zaterdag in eigen huis tegen Rijnsburgse Boys. De Bollenploeg doet mee in de top van de Tweede Divisie, maar doordat Rijnsburgse Boys zijn laatste twee duels tegen FC Lienden (1-3) en Katwijk (1-2) verloor is de ploeg wel afgezakt naar de vijfde plaats met een achterstand van vier punten op koploper IJsselmeervogels. Barendrecht pakte in zijn laatste twee wedstrijden juist vier belangrijke punten, door een gelijkspel tegen GVVV (1-1) en een overwinning bij Jong Vitesse (1-0). Daardoor hebben de Bongerdbewoners de degradatiezone weer verlaten en staat de ploeg van trainer Albert van der Dussen nu op de veertiende plaats.

In de onderlinge ontmoetingen waren de Rijnsburgers twee keer te sterk voor Barendrecht. In de openingsronde gaf BVV toen een 2-0 voorsprong uit handen (eindstand 2-3) en op de eigen Bongerd werden de rood/witten door Rijnsburgse Boys met 1-5 over de knie gelegd. Barendrecht heeft zaterdag dus wat recht te zetten tegen Rijnsburgse Boys.

De wedstrijd, onder leiding van Mr. Frank de Winter, start om 14.30 uur.

 

VV Heerjansdam
Zaterdag speelt Heerjansdam tegen LRC Leerdam. De niet geheel onbelangrijke thuiswedstrijd is een wedstrijd tussen, op het oog, twee gelijkwaardige ploegen die gaan voor een plaats in de middenmoot.

Heerjansdam en LRC ontmoeten elkaar voor het laatst in het seizoen 2012-2013, voor de Leerdammers een succesvol seizoen al moest men de titel toen aan Oranje Wit laten op drie punten voorsprong. In dat seizoen was het een spannend duel dat door LRC uiteindelijk met 1-2 werd gewonnen.

Heerjansdam staat op plaats zeven, verloor slechts één van de vijf duels. LRC doet het net iets minder. Verdedigend zit het wel aardig in elkaar bij de Leerdammers, nodig ook tegen een thuisclub die vrij makkelijk scoort. Gezien de noodzaak voor beide op drie punten zal men elkaar niet veel ontlopen, we kunnen een spannend duel verwachten.

De wedstrijd, onder leiding van Mr. Eddy van Yren, start om 14.30 uur.

 

VV Smitshoek
Zaterdag ontvangt Smitshoek koploper RKAV Volendam. De ploeg uit Volendam, met de toepasselijke slogan op de website van: ‘Ons dorp, onze club’ staat met 19 punten uit 8 wedstrijden fier aan kop. Smitshoek moet genoegen nemen met een 11e plaats. Afgelopen zaterdag won Smitshoek met 2-1 van Ter Leede en kwam zo op een punten totaal van 10 uit 8 wedstrijden. Tegen de koploper heeft men a.s. zaterdag niets te verliezen en kan men vrij uit spelen. Misschien zit er een verrassing in en kunnen de punten worden bijgeschreven.

De wedstrijd, onder leiding van Mr. Boringa, start om 14.30 uur.

 

(Bronnen: BVV Barendrecht, LRC, VV Smitshoek)


Sportcomplexx

Sportcomplexx is het meest complete radioprogramma over sport in Barendrecht en omgeving. De presentatoren Jordy Fonhof en Remi van Trigt brengen het belangrijkste sportnieuws, live-verslag vanaf de velden en draaien de lekkerste hits. Sportcomplexx hoor je iedere zaterdagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur.