Smitshoek verliest van Jodan Boys

Smitshoek heeft het goede resultaat van vorige week tegen RVVH (3-1) geen vervolg kunnen geven. Thuis werd gistermiddag met 0-3 verloren van Jodan Boys. De eerste helft kreeg Smitshoek maar moeilijk grip op de ploeg uit Gouda. De rappe aanvallers van Jodan Boys zorgden voor constante dreiging richting het doel van Smitshoek. Dat resulteerde in de 13e minuut al in de 0-1. Doelman Mike van de Wijngaart wist in eerste instantie de inzet van Akanioui te keren, maar in de rebound kon Verkaik de bal in de verre hoek te plaatsen. Het lukte Smitshoek maar niet om de solide verdediging van Jodan Boys in de eerste helft serieus te testen.

De tweede helft kwam Smitshoek wel het veld op met de intentie om, net als tegen RVVH, de wedstrijd nog om te draaien. Al vroeg in de tweede helft koos trainer Frehe ervoor om het middenveld te versterken en achterin 1-op-1 te gaan spelen met het inbrengen van Achterberg voor van Bruggen. De extra druk op de verdediging van Jodan Boys zorgde meteen voor meer mogelijkheden. De rappe Sean Verburg werd in het strafschopgebied neergehaald en arbiter van de Ketterij wees naar de stip. Een oude voetbalwijsheid werd afgelopen zaterdag nog maar eens bewezen; de strafschop moet nooit genomen worden door de speler waar de overtreding op is gemaakt. Verburg schoot de bal op keeper Van de Linden en dus ging de ideale mogelijkheid op de gelijkmaker aan Smitshoek voorbij.

Aan de andere kant kreeg Jodan Boys veel ruimte door het alles-of-niets-spel van Smitshoek. In de 70ste minuut wist uitblinker Akanioui de 0-2 te maken en vier minuten later gooide Waandels de wedstrijd definitief in het slot. Smitshoek probeerde het nog wel, maar was redelijk kansloos.

Met deze nederlaag lijkt rechtstreeks handhaven heel lastig te worden. Een kleine troost was de late gelijkmaker van Ajax bij Zwaluwen, waardoor het gat van 5 punten nog steeds te overbruggen is. Daarvoor zal Smitshoek volgende week de uitwedstrijd bij Argon wel moeten winnen.

Opstelling Smitshoek:
Mike van de Wijngaart; Joren van der Linden (73. Zepp Jacobs); Romain van Bruggen (52. Tom Achterberg); Thijs Oomsen; Nick van Katwijk; Damian van den Oever; Erwin Bravenboer; Alex Rekondie; Laurens Visser; Gilliomar Leona (75. Noah de Neijs); Sean Verburg