Smitshoek wint bij Achilles Veen en promoveert naar de derde divisie

Ilano Silva Timas wordt de komende maanden op handen gedragen bij Smitshoek, want net zoals afgelopen woensdag op eigen veld zorgde hij ook zaterdagmiddag op bezoek bij Achilles Veen voor de enige treffer. De ploeg van trainer Edwin de Koning won voor de tweede keer in vier dagen tijd met 1-0. Door de twee overwinningen promoveert Smitshoek via de nacompetitie naar de derde divisie en zal het komende dinsdag net zoals BVV Barendrecht door het college van B en W op het Barendrechtse gemeentehuis gehuldigd worden.

In Veen was het zaterdagmiddag lang spannend. Beide teams speelden slordig en eigenlijk viel er in de eerste helft geen kans te noteren. Die kwamen er na rust wel. Achilles Veen moest winnen en Smitshoek had aan een gelijkspel genoeg. De Barendrechtse aanvallers kregen in de tweede helft enkele goede kansen, maar de scherpte in de afronding ontbrak totdat Ilano Silva Timas – hij is goud waard voor Smitshoek – op fraaie wijze de wedstrijd in blessuretijd definitief besliste en daarmee Smitshoek naar de derde divisie schoot.

Een knappe prestatie. Niet alleen van de spelers, maar ook in het bijzonder van trainer Edwin de Koning en de rest van de technische staf.

 

Bron Barendrechts Dagblad

Gemeente Barendrecht
Smitshoek wint bij Achilles Veen en promoveert naar de derde divisie