Sound Department 17 april; DJ Talla en DJ Nora & Pure in the mix

Zaterdag 17 april zijn DJ Talla en DJ Nora & Pure te horen in Sound Department van 20:00 tot 22:00 uur. Vanwege de Corona maatregelen zijn er geen live DJ’s in Sound Department, DJ Talla en DJ Nora & Pure gaan dan ook niet live vanuit de studio draaien. Zij hebben speciaal voor Exxact een mix gemaakt deze is te horen zaterdag avond.

Na zijn opleiding tot industrieel zakenman, begon Tomalla later DJ Talla in 1983 te werken in de platenwinkel “City-Music” onder het centraal station van Frankfurt. Daar sorteerde hij platen met elektronisch geproduceerde muziek in een aparte categorie en noemde deze “Techno”. Met de oprichting van de technoclub in 1984 en zijn optredens gaf hij een belangrijke impuls voor de opkomst en ontwikkeling van de Duitse technoclub landschap en de internationale trance scene. DJ Talla 2XLC ontving op 15 april 2010 de ereplaat van de stad Frankfurt am Main. De toenmalige burgemeester van Frankfurt, Petra Roth , verklaarde dat “hij met zijn vernieuwende muziek de naam van onze stad over de hele wereld droeg en de internationale culturele reputatie van Frankfurt promootte”.

DJ Talla

Daniela Di Lillo beter bekend onder haar artiestennaam DJ Nora & Pure, is een Zuid-Afrikaans-Zwitserse DJ en deep house producer.  Ze kreeg voor het eerst erkenning voor haar single “Come With Me”. Op 6 juli 202 werd ze uitgenodigd om een twee uur durende mix samen te stellen voor Pete Tongs radioshow, “BBC s Essential Mix”. Haar eerste stappen op het wereldtoneel begon ze met het succes van “Come With Me”, dat meer dan zeven maanden in de Top 10 van de downloadlijst van Beatport stond.  De single “Saltwater”, die elementen bevat van “True” van Spandau Ballet, werd opgenomen in de compilatie.  Ze verwierf internationale bekendheid door te toeren, met optredens op Coachella op het Yuma-podium (waar de beste artiesten van deep house en technomuziek te gast zijn), tijdens Tomorrowland “Daybreak Session” (een set van uur op het hoofdpodium van naast Joris Voorn , Carl Cox en anderen) en met een hele catalogus van EPS en remixen voor artiesten als Faithless, Wretch , Klingande, Oliver Heldens en Paul Harris.

DJ Nora & Pure