Speelsters Excelsior zoeken voetbalmeisjes voor het goede doel

Speelsters Excelsior zoeken voetbalmeisjes voor het goede doel

Speelsters Excelsior zoeken voetbalmeisjes voor het goede doel

Plan International stimuleert meisjesvoetbal met Team La League

Profvoetbalsters van Excelsior zetten zich ook dit jaar weer in om samen met voetballende meisjes geld in te zamelen voor meidenvoetbalprojecten van Plan International in Brazilië en Nicaragua. De actie Team La League wordt afgesloten met een feestelijke finaledag op 13 juni waar deelnemers de kans krijgen om met profvoetbalsters van Excelsior een balletje te trappen en hun voetbaltalent te laten zien.  Meisjes – en dit jaar voor het eerst ook jongens – in de leeftijd van 7 t/m 16 jaar kunnen zich online aanmelden op teamlaleague.nl.

Met Team La League wil initiatiefnemer Plan International zoveel mogelijk meiden laten voet­ballen, want voetbal maakt meisjes sterk! Niet alleen in Nederland, maar ook in Latijns-Amerika waar voetbal helpt om ongelijkheid tussen meisjes en jongens tegen te gaan. Het doel is dat clubs en voetbalmeiden en -jongens hier, samen geld ophalen voor meidenvoetbalprojecten daar. Naast Excelsior zijn de deelnemende clubs uit de Pure Energie Eredivisie Vrouwen ADO Den Haag, FC Twente, PEC Zwolle, sc Heerenveen en VV Alkmaar. Zij zullen zich inzetten om zoveel mogelijk meisjes aan hun club te binden en op die manier zo veel mogelijk geld op te halen.

Speelsters Excelsior zoeken voetbalmeisjes voor het goede doel

Voetballers (j/m) opgelet

Meiden en jongens die gek zijn op voetbal kunnen zich inschrijven op teamlaleague.nl bij een club naar keuze, een persoonlijke pagina aanmaken en geld inzamelen, waar unieke voetbalprijzen tegenover staan. Zo mogen ze onder meer bij 50 euro deelnemen aan de finaledag. Tijdens die dag kunnen ze clinics volgen en voetballen met profvoetbalsters uit de eredivisie. Daarbij maken ze kans om geselecteerd te worden voor een leuke voetbalactiviteit die later in het jaar wordt georganiseerd door de KNVB.

Isa (10) doet voor de tweede keer mee aan Team La League: “Ik vind alles aan voetbal leuk en vind het super cool om met speelsters van de eredivisie op het veld te staan, zij zijn mijn voorbeelden! En ik wil zoveel mogelijk geld ophalen voor de meisjes in Brazilië en Nicaragua, zodat zij ook kunnen voetballen en de kans krijgen op een goed leven en om leuke dingen te doen.”

Voetbalprojecten van La League

Naast beweging en plezier, draagt voetbal wereldwijd bij aan de kracht en het zelfvertrouwen van meisjes. Door meisjes via voetbalprojecten dezelfde kansen te geven als jongens worden stereotypen doorbroken. Ook krijgen meiden tijdens de voetbalprojecten in Brazilië en Nicaragua onder andere life skills trainingen en seksuele voorlichting. Zo worden ze zich onder meer bewust van de risico’s van tienerzwangerschappen en kindhuwelijken. De projecten van La League zijn een initiatief van Plan International Nederland in samenwerking met de Johan Cruyff Foundation en Women Win.