Sportcomplexx: Barendrecht moet winnen, Smitshoek naar XerxesDZB

Delano a Cohen in actie
Delano a Cohen in actie

Iedere vrijdag brengt Exxact een voorbeschouwing van de lokale voetbalwedstrijden die gespeeld gaan worden bij BVV Barendrecht, VV Heerjansdam en VV Smitshoek.

BVV Barendrecht

BVV Barendrecht speelt zaterdag in de Tweede Divisie tegen FC Lienden. Ze treffen daarmee een tegenstander die op dit moment eveneens in de degradatiezone staat. FC Lienden verloor afgelopen weekend met 4-2 van Jong Vitesse en bezet daardoor de zestiende plaats, één trede lager dan Barendrecht dat een punt meer heeft dan de Betuweploeg.

Zelf ging Barendrecht afgelopen weekend eveneens onderuit. In een spectaculair duel op De Bongerd leek Rijnsburgse Boys na een razendsnelle 3-0 voorsprong een gemakkelijke middag tegemoet te gaan, maar Barendrecht wist er toch nog een wedstrijd van te maken. Ze stonden na negentig minuten met een 5-4 nederlaag wel met lege handen, maar de vier doelpunten waren wel een lichtpuntje voor de ploeg van trainer Albert van der Dussen.

De oefenmeester mist zaterdag een handvol spelers uit zijn selectie, maar kan wel weer beschikken over Yorick van Deelen. De back was tegen Rijnsburgse Boys geschorst maar zal tegen FC Lienden weer in actie komen.

De wedstrijd, onder leiding van Mr. Robin Hensgens, start om 15.30 uur.

 

VV Heerjansdam

Heerjansdam zal het deze zaterdag uit moeten opnemen tegen VV Montfoort. Deze ploeg doet met een gedeelde 2e plaats volop mee om de eerste periodetitel waarin nog 2 wedstrijden te spelen zijn. Heerjansdam wilt graag zijn winstreeks voortzetten in Montfoort. Vorige zaterdag wonnen ze tegen LRC met een eindstand van 3-0. Hoe de wedstrijd zal verlopen is morgen te horen bij Sportcomplexx door verslaggever Jan van Dalen.

De wedstrijd start om 14.30 uur.

 

VV Smitshoek

Smitshoek speelt aankomende zaterdag de uitwedstrijd tegen XerxesDZB. Xerxes staat op dit moment op de een na laatste plek op de ranglijst (15e) met in totaal 6 punten. Smitshoek staat nog daar boven. Die bezetten de 13e plaats met een totaal van 10 punten. Smitshoek heeft vorige zaterdag helaas verloren van de koploper RKAV Volendam, dus willen ze vol voor de winst gaan.

De wedstrijd, onder leiding van Bart van Rijsbergen, start om 14.45 uur.

 

(Bronnen: BVV Barendrecht, VV Heerjansdam, VV Smitshoek)


Sportcomplexx

Sportcomplexx is het meest complete radioprogramma over sport in Barendrecht en omgeving. De presentatoren Jordy Fonhof en Remi van Trigt brengen het belangrijkste sportnieuws, live-verslag vanaf de velden en draaien de lekkerste hits. Sportcomplexx hoor je iedere zaterdagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur.