Sportcomplexx: Barendrecht naar Arnhem, Smitshoek thuis

BVV tribune
BVV tribune

Iedere vrijdag brengt Exxact een voorbeschouwing van de lokale voetbalwedstrijden die gespeeld gaan worden bij BVV Barendrecht, VV Heerjansdam en VV Smitshoek.

BVV Barendrecht
Het eerste elftal van BVV Barendrecht reist zaterdag af naar Arnhem. Op sportpark Papendal spelen ze tegen Jong Vitesse.

Jong Vitesse wipte zaterdag op de ranglijst over Barendrecht heen, doordat de Arnhemmers met 2-1 wonnen van koploper IJsselmeervogels. Het was pas de eerste overwinning van Jong Vitesse in eigen huis, maar het betekende wel dat Barendrecht daardoor verder wegzakte op de ranglijst.

Jong Vitesse was van de partij in het eerste seizoen van de Tweede Divisie, maar degradeerde die jaargang wel. Afgelopen jaar werden de Arnhemse beloftes kampioen en dus viert Jong Vitesse dit seizoen zijn rentree op het hoogste amateurniveau. Hoewel Jong Vitesse vooralsnog dus maar één seizoen competitiegenoot was van Barendrecht, kwam het wel drie keer in actie tegen de rood/witten. In een spectaculair duel in oktober 2016 werd het 4-4 op Papendal, maar dat duel werd later ongeldig verklaard doordat Jong Vitesse teveel dispensatiespelers had opgesteld. Barendrecht moest daarom op herhaling, waarna het alsnog de drie punten pakte (2-0). Ook de thuiswedstrijd van de rood/witten later dat seizoen werd met 3-1 gewonnen door Barendrecht.

De wedstrijd, onder leiding van Mr. Christian Mulder, start om 18.00 uur.

VV Heerjansdam
VV Heerjansdam gaat een uitwedstrijd spelen tegen Geinoord Nieuwegein. De Heerjansdammers willen na een week rust weer winnen. Ze hebben namelijk twee weken geleden gelijk gespeeld tegen Sliedrecht.

De wedstrijd start om 14.30 uur.

VV Smitshoek
Zaterdag is de volgende wedstrijd in een loodzware reeks, als titelkandidaat Ter Leede naar Smitshoek komt.

Ter Leede staat momenteel 7e maar heeft nog een wedstrijd te goed. Smitshoek kende een goed begin van de competitie, maar na 2 nederlagen is het zaak in de komende wedstrijden weer wat punten te pakken. De laatste 3 onderlinge thuiswedstrijden van Smitshoek tegen de Sassenheimers werden de punten gelijk verdeeld; 1x winst/1x gelijk/1x verlies.

De wedstrijd, onder leiding van Mr. Martijn Germs, start om 14.30 uur.

 


Sportcomplexx

Sportcomplexx is het meest complete radioprogramma over sport in Barendrecht en omgeving. De presentatoren Jordy Fonhof en Remi van Trigt brengen het belangrijkste sportnieuws, live-verslag vanaf de velden en draaien de lekkerste hits. Sportcomplexx hoor je iedere zaterdagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur.