Sportcomplexx: Barendrecht op het Kasteel, Heerjansdam uit

BVV tribune
BVV tribune

Iedere vrijdag brengt Exxact een voorbeschouwing van de lokale voetbalwedstrijden die gespeeld gaan worden op de velden van BVV Barendrecht, VV Heerjansdam en VV Smitshoek.

BVV Barendrecht
BVV Barendrecht gaat zaterdag op bezoek op Het Kasteel. In het eigen stadion is Jong Sparta dan de tegenstander in de zevende speelronde van de Tweede Divisie.
Barendrecht wil zich op Het Kasteel uiteraard herstellen van de forse thuisnederlaag tegen HHC Hardenberg (0-4), die volgde op een al even kansloze ontmoeting met Excelsior Maassluis (0-3). Tegen Jong Sparta zal het geen gemakkelijke opgave zijn om het tij te keren, want de Rotterdamse beloftes bezetten de vierde plaats op de ranglijst. Spakenburg, HHC Hardenberg en GVVV moesten dit seizoen al hun meerdere erkennen in Jong Sparta, dat sinds de zomer onder leiding staat van Jeroen Rijsdijk, in voorgaande jaren trainer was van Excelsior Maassluis. Rijnsburgse Boys en IJsselmeervogels (beiden 2-1) slaagden er dit seizoen wel in om Jong Sparta een nederlaag wist toe te brengen.
Desalniettemin bewaart Barendrecht goede herinneringen aan de vorige bezoeken aan Het Kasteel. Zowel in 2016 als in 2017 wonnen de rood/witten op Spangen met 3-1. Die statistiek geeft Barendrecht wellicht wat vertrouwen voor de wedstrijd die komende zaterdag op het programma staat.
De wedstrijd, onder leiding van Mr. T. Winkel, start om 15.30 uur.

VV Heerjansdam
De Heerjansdammers zullen zaterdag 22 kilmoeter reizen richting de velden van VV Sliedrecht. Daar zal de derde competitiewedstrijd van het seizoen gespeeld worden. Heerjansdam, dat zevende staat op de ranglijst, hoopt na de winst van vorige week op GRC-14 (4-2) zijn tweede wedstrijd achtereenvolgend te winnen. VV Sliedrecht staat twee plekken boven Heerjansdam op een vijfde plek. Zij hebben afgelopen weekend net gewonnen (1-2) tegen Sportlust ’46.
De wedstrijd start om 14.30 uur.

VV Smitshoek
Smitshoek ontvangt in de derde thuiswedstrijd van dit seizoen FC ’s-Gravenzande. Smitshoek kent een uitstekende seizoensstart.  Met 10 punten bezet FC s’-Gravenzande de derde plaats in de sterke Hoofdklasse A. De laatste ontmoeting vorig seizoen was een ware voetbalthriller, die uiteindelijk in een 5-4 overwinning voor Smitshoek eindigde en dus een reuzenstap naar het behoud van het hoofdklasserschap opleverde.
Smitshoek wacht zeker geen gemakkelijke klus en is dus gewaarschuwd. Om voorlopig afstand te nemen van de onderste regionen zou een driepunter een geweldige opsteker zijn. Ingrediënten voldoende voor een spannende voetbalmiddag op Sportpark Smitshoek.
De wedstrijd, onder leiding van Mr. J. Aafouallah, start om 14.30 uur.

 


Sportcomplexx

Sportcomplexx is het meest complete radioprogramma over sport in Barendrecht en omgeving. De presentatoren Jordy Fonhof en Remi van Trigt brengen het belangrijkste sportnieuws, live-verslag vanaf de velden en draaien de lekkerste hits. Sportcomplexx hoor je iedere zaterdagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur.