Sportcomplexx: Barendrecht tegen de regerend kampioen, Heerjansdam naar VVGZ

BVV tribune
BVV tribune

Iedere vrijdag brengt Exxact een voorbeschouwing van de lokale voetbalwedstrijden die gespeeld gaan worden bij BVV Barendrecht, VV Heerjansdam en VV Smitshoek.

BVV Barendrecht
BVV Barendrecht gaat zaterdag in de veertiende speelronde op bezoek bij regerend kampioen Katwijk.

Vanaf de openingsronde stond Katwijk vorig seizoen bovenaan in de Tweede Divisie. Dit seizoen begon Katwijk stroever, al doet de ploeg met een vierde plaats en zes punten achterstand op koploper AFC nog volop. Waar Katwijk nog meedoet om het kampioenschap, lijkt Barendrecht dit seizoen te moeten strijden voor degradatie. Door blessures en schorsingen heeft trainer Albert van der Dussen al de nodige creativiteit moeten aanspreken om de sterkste elf op het wedstrijdformulier te krijgen. Barendrecht mist zaterdag, naast de vaste blessuregevallen, wegens schorsingen nog Yarick Dorst en Ilyas Oulad-Ali. Dorst zit zijn laatste wedstrijd uit na zijn rode kaart tegen FC Lienden, Oulad-Ali moet twee wedstrijden vanaf de tribune toekijken na zijn rode kaart tegen AFC. Vleugelverdediger Emilio Samsey heeft zijn schorsing uitgezeten en is wel weer beschikbaar.

De wedstrijd, onder leiding van Mr. Sander de Brito Roque, start om 15.30 uur.

 

VV Heerjansdam
Heerjansdam gaat aanstaande zaterdag op bezoek bij VVGZ. De club uit Zwijndrecht staat op een stabiele 10e plaats met 11 punten. De Dammers doen het een stu kbeter. Zij staan op dit moment op een goede 5e plaats met 17 punten. Als Heerjansdam wil blijven meedoen met de top van de 1e klasse C competitie zullen ze de uitwedstrijd in Zwijndrecht moeten winnen.

De wedstrijd start om 15.00 uur.

VV Smitshoek
Smitshoek ontvangt aanstaande zaterdag het laag geklasseerde Nootdorp. De gasten bezetten de voorlaatste plaats in de hoofdklasse A met 6 punten uit 12 wedstrijden. Smitshoek heeft nog iets goed te maken. De laatste competitie wedstrijd van vorig seizoen werd immers verloren van Nootdorp.

Dat er met veel inzet en een team collectief veel mogelijk is voor Smitshoek bleek afgelopen week. Een knappe 0-3 overwinning op Capelle bracht Smitshoek in het ‘rechter rijtje’ (12-17). Nu is het zaak om de stijgende lijn door te trekken en de nieuwbakken voorzitter Simon Kelder in zijn eerste duel in functie op een overwinning te trakteren.

De wedstrijd start om 14.00 uur.

 

(Bronnen: VV Smitshoek, BVV Barendrecht, VV Heerjansdam)


Sportcomplexx

Sportcomplexx is het meest complete radioprogramma over sport in Barendrecht en omgeving. De presentatoren Jordy Fonhof en Remi van Trigt brengen het belangrijkste sportnieuws, live-verslag vanaf de velden en draaien de lekkerste hits. Sportcomplexx hoor je iedere zaterdagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur.