Sportcomplexx: Barendrecht tegen promovendus, Heerjansdam uit

BVV Barendrecht
BVV Barendrecht

Iedere vrijdag brengt Exxact een voorbeschouwing van de lokale voetbalwedstrijden die gespeeld gaan worden op de velden van BVV Barendrecht, VV Heerjansdam en VV Smitshoek.

BVV Barendrecht
BVV Barendrecht treedt zaterdag aan in eigen huis. In de vierde speelronde van de Tweede Divisie is Scheveningen de tegenstander.

Scheveningen maakt dit seizoen zijn debuut in de Tweede Divisie. De kustbewoners waren name in de jaren ’90 een grootmacht in het amateurvoetbal en wisten onder oud-trainer Martin Jol zelfs een keer algeheel landskampioen te worden bij de amateurs. De laatste jaren trad Scheveningen vooral aan op het één na hoogste amateurniveau, maar daar kwam deze zomer verandering in. Door een doelpunt in blessuretijd wisten de Scheveningers in de finale van de nacompetitie tegen TEC promotie af te dwingen naar de Tweede Divisie.

In die Tweede Divisie is Scheveningen behoorlijk gestart. De ploeg begon weliswaar met een verlies tegen IJsselmeervogels (1-3), maar daarna volgde een zege op HHC Hardenberg (1-0) en een gelijkspel tegen GVVV (1-1). Zodoende heeft Scheveningen vier punten uit drie duels. Barendrecht moet het met een punt minder doen na drie speelrondes. De openingsronde ging verloren bij Spakenburg (0-1), de eerste thuisbeurt tegen HFC werd gewonnen (1-0), maar vorig weekend leed Barendrecht een forse nederlaag bij De Treffers (0-4). De rood/witten hebben zaterdag voor eigen publiek dus wat recht te zetten.
De wedstrijd, onder leiding van Dhr. F. de Winter, start om 14.30 uur.

VV Heerjansdam
Zaterdag reizen de Heerjansdammers met hun achterban richting de velden van VV Rijsoord. De bekerwedstrijd wordt een spannende omdat het hier gaat om de nummer 2 tegen de nummer 1. Meer informatie zal morgen bekend gemaakt worden tijdens Sportcomplexx.

VV Smitshoek
Smitshoek treed a.s. zaterdag in Gouda aan tegen Jodan Boys. Een ploeg die normaal gesproken boven in de middenmoot meedraait, maar nu na een slechte start van de competitie met 2 verlies partijen onder in de ranglijst is terug te vinden. Zaterdag is het dus aan Smitshoek om de Goudse ploeg nog even op de nul punten te houden. Dan zal Smitshoek wel uit een ander vaatje moeten tappen als afgelopen zaterdag, waar in een slechte wedstrijd met 0-1 verloren werd. Ondanks dat er zichtbaar meer voetbal in de ploeg zit als afgelopen seizoen, zal de ploeg van trainer Middelkoop elke wedstrijd 100% moeten geven om in de sterke hoofdklasse A weg te blijven van de onderste plaatsen. De laatste 2 keer dat beide ploegen in Gouda tegen elkaar speelden eindigde het duel in een gelijk spel. Hoog tijd dus dat Smitshoek deze keer de 3 punten meeneemt.
De wedstrijd, onder leiding van Dhr. N. Wenneker, start om 14.30.

 


Sportcomplexx

Sportcomplexx is het meest complete radioprogramma over sport in Barendrecht en omgeving. De presentatoren Jordy Fonhof en Remi van Trigt brengen het belangrijkste sportnieuws, live-verslag vanaf de velden en draaien de lekkerste hits. Sportcomplexx hoor je iedere zaterdagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur.