Sportcomplexx: Barendrecht thuis, Smitshoek naar Feyenoord

Delano a Cohen in actie
Delano a Cohen in actie

Iedere vrijdag brengt Exxact een voorbeschouwing van de lokale voetbalwedstrijden die gespeeld gaan worden op de velden van BVV Barendrecht, VV Heerjansdam en VV Smitshoek.

BVV Barendrecht
Het eerste elftal van BVV Barendrecht komt zaterdag weer in eigen huis in actie. HHC Hardenberg is dan te gast op sportpark De Bongerd.

Het seizoen kent tot nu toe twee gezichten voor Barendrecht: de twee thuiswedstrijden werden gewonnen, de drie uitwedstrijden gingen verloren. Opvallend is verder dat Barendrecht in eigen huis nog geen treffer tegen kreeg, terwijl het buiten de eigen Bongerd nog niet tot scoren kwam. Afgelopen weekend was Excelsior Maassluis met 3-0 te sterk, een uitslag waar gezien het wedstrijdbeeld niet veel op af viel te dwingen. De snelle voorsprong hielp de regiogenoot in het zadel, maar daarna was Barendrecht niet bij machte de wedstrijd nog te doen kantelen.

Barendrecht heeft zodoende zes punten uit vijf wedstrijden, evenveel als HHC Hardenberg. De oranjehemden wonnen van Excelsior Maassluis en VVSB, maar gingen onderuit tegen Jong Sparta, Scheveningen en afgelopen zaterdag tegen Rijnsburgse Boys. HHC Hardenberg is uiteraard wel een geduchte tegenstander voor Barendrecht: vorig seizoen snoepte HHC in de laatste speelronde nog de derde plaats op de eindstand af van Barendrecht. Hoewel Barendrecht en HHC Hardenberg sportief weinig voor elkaar onder doen, dateert de laatste overwinning van de rood/witten alweer uit 2015, toen het op De Bongerd 3-1 werd. Barendrecht wil daar in 2018 uiteraard graag weer een zege aan toevoegen, om zo aansluiting te houden bij de subtop in de Tweede Divisie.
De wedstrijd, onder leiding van Mr. J. van der Laan, start om 15.30 uur.

VV Heerjansdam
De Heerjansdammers gaan aankomende zaterdag een thuiswedstrijd spelen. De wedstrijd zal gespeeld worden tegen GRC 14 uit Giessen/Rijswijk. GRC 14 heeft zijn eerste wedstrijd gelijk afgesloten met 1-1 tegen Nieuw-Lekkerland. Heerjansdam heeft zijn eerste wedstrijd in de competitie verloren met 3-2 in en tegen WNC. Kan Heerjansdam revancheren van die nederlaag?
De wedstrijd start om 14.30 uur.

VV Smitshoek
Aanstaande zaterdag staat voor Smitshoek de kraker tegen SC Feyenoord op het programma. De ambitieuze Rotterdammers, dit seizoen voor het eerst uitkomend in de hoofdklasse A op zaterdag, gaan voor een hoge klassering.

SC Feyenoord is het seizoen goed begonnen, maar liep afgelopen zaterdag tegen een thuisnederlaag aan (2-3 winst voor Swift). Het team van oud-trainer Raymond Frehe, hij was de afgelopen jaren verantwoordelijk voor vele sportieve successen aan de Voordijk, zal er op gebrand zijn deze misstap recht te zetten. In augustus won SC Feyenoord bij Smitshoek nog het Van Dongen & de Roo toernooi. De rood-witten waren toen te sterk voor Smitshoek en Capelle. Technisch manager Hans Maus, destijds als trainer bij Smitshoek belangrijk in de omslag naar een prestatie klimaat, heeft een sterke selectie op de been gebracht bij SC Feyenoord. Smitshoek zal dus vol aan de bak moeten op Varkenoord om een goed resultaat te boeken. Het zal bij de oranje-zwaren aankomen op het tonen van strijd en beleving. Met eenzelfde wedstrijdmentaliteit als tegen FC Rijnvogels (3-1 winst) moet een stunt voor het team van Richard Middelkoop mogelijk zijn.
De wedstrijd, onder leiding van Mr. R. Meilink, start om 14.30 uur. 

Sportcomplexx

Sportcomplexx is het meest complete radioprogramma over sport in Barendrecht en omgeving. De presentatoren Jordy Fonhof en Remi van Trigt brengen het belangrijkste sportnieuws, live-verslag vanaf de velden en draaien de lekkerste hits. Sportcomplexx hoor je iedere zaterdagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur.