Sportcomplexx: De winterstop is ingegaan

VV Heerjansdam (Foto: Martin Hulsman)
VV Heerjansdam (Foto: Martin Hulsman)

Iedere vrijdag brengt Exxact een voorbeschouwing van de lokale voetbalwedstrijden die gespeeld gaan worden bij BVV Barendrecht, VV Heerjansdam en VV Smitshoek.

Maar dit keer is het anders. De winterstop is inmiddels ingegaan. De spelers, staff en fans nemen een paar weken rust en gaan zich voorbereiden op de tweede seizoenshelft. Van begin augustus tot eind december is er gevoetbald op de velden van Barendrecht, Heerjansdam en Smitshoek. Sportcomplexx was die tijd er altijd bij met het verslag van die wedstrijden en ander sportnieuws. Ook het team van Sportcomplexx zal deze winterstop even pauze nemen en zullen in januari weer terugkomen met het sportnieuws van de tweede seizoenshelft.

BVV Barendrecht
BVV heeft een bevlogen eerste seizoenshelft achter de rug. Er zijn heel wat spelers vertrokken maar ook aangetrokken. Coach Adrie Poldervaart ging een stap hogerop (Excelsior Rotterdam) en werd opgevolgd door Albert van der Dussen. Onder de nieuwe coach was het een stroef half jaar. Waar ze nog zo goed speelde in het vorig seizoen kwam de speelwijze niet terug in het afgelopen half jaar. Barendrecht staat daardoor op de 15e plaats van de 18. Het is een potentiële degradatiekandidaat geworden. Na een reeks van slechte wedstrijden werd kort geleden de keuze genomen om coach van der Dussen per direct te ontslaan. De Bongerdbewoners hebben inmiddels een nieuwe trainer gevonden, namelijk Jack van den Berg. Een oude bekende, omdat hij oud-speler is van de hoofdmacht en hij heeft ze negen seizoenen getraind (2006-2015). Hopelijk komt het oude BVV weer boven water en gaan ze weer strijden voor een hogere positie in de tweede divisie.

VV Heerjansdam
Voetbal Vereniging Heerjansdam, een team dat het afgelopen half jaar goed heeft gespeeld. Op dit moment staan ze op een stevige derde plaats met 23 punten. Er is een achterstand van 6 punten op de nummer een en de nummer vier van de competitie heeft evenveel punten als Heerjansdam. Als Heerjansdam dit zo volhoudt kunnen ze wellicht in het volgend jaar nog wel gaan strijden om promotie. Ook reporter Jan van Dalen heeft de wedstrijden goed weergegeven bij Sportcomplexx en wij gaan hem zeker weer horen in het nieuwe jaar.

VV Smitshoek
VV Smitshoek heeft net als Heerjansdam een eerste seizoenshelft gehad met ups en downs. Het heeft vele (mooie) wedstrijden gewonnen maar natuurlijk ook verloren. Ze staan op de zevende plaats tussen Spijkenisse en Rijnvogels, maar alles is nog mogelijk. Het puntenverschil is in de top niet groot dus er kan nog veel veranderen in de volgende seizoenshelft. Helaas is er sinds Jurriën van Neuren geen reporter aanwezig. Remi van Trigt heeft sommige wedstrijden nog verslagen maar heeft inmiddels de stoel van de presentator overgenomen. Vanaf januari zullen de wedstrijden van verslag weer worden voorzien door Remi zelf.

 


Sportcomplexx

Sportcomplexx is het meest complete radioprogramma over sport in Barendrecht en omgeving. De presentatoren Jordy Fonhof en Remi van Trigt brengen het belangrijkste sportnieuws, live-verslag vanaf de velden en draaien de lekkerste hits. Sportcomplexx hoor je iedere zaterdagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur.