Sportcomplexx: IJsselmeervogels op bezoek bij Barendrecht, Smitshoek tegen DFS

BVV tribune
BVV tribune

Iedere vrijdag brengt Exxact een voorbeschouwing van de lokale voetbalwedstrijden die gespeeld gaan worden bij BVV Barendrecht, VV Heerjansdam en VV Smitshoek.

BVV Barendrecht
BVV Barendrecht komt zaterdag weer in eigen huis in actie in de Tweede Divisie. IJsselmeervogels is zaterdagmiddag de tegenstander op sportpark De Bongerd.

IJsselmeervogels bezet de vierde plaats op de ranglijst van de Tweede Divisie De rood/witten staan op de vijftiende plaats en worden geconfronteerd met veel blessuregevallen en schorsingen, waardoor het in de degradatiezone bivakkeert. Toch heeft aanvoerder Danny Monster geen twijfel over lijfsbehoud van zijn ploeg, getuige de contractverlenging die hij deze week bekend maakte. De middenvelder speelt ook komend seizoen op De Bongerd, maar kan vooralsnog niet voorkomen dat het scorend vermogen Barendrecht wekelijks opbreekt. Met slechts een treffer in de laatste vier duels zijn de doelpunten dun gezaaid bij de Bongerdbewoners, al moet gezegd dat Barendrecht elke wedstrijd wel kansen krijgt op meer. De rood/witten hopen dan ook dat ze zaterdag de kansen wel weten te verzilveren tegen IJsselmeervogels.

De wedstrijd, onder leiding van Mr. Luuk Timmer, start om 14.30 uur.

 

VV Heerjansdam
Heerjansdam komt weer in de 1e klasse C in actie. Ze spelen deze keer thuis tegen Oranje Wit. de voetbalvereniging uit Dordrecht staat op een 8e plek met in totaal 13 punten. Heerjansdam staat daar boven met in totaal 20 punten. Daarmee bezetten de Heerjansdammers de 3e plek in de ranglijst onder Sportlust ’46 en VV Sliedrecht. Als Heerjansdam mee wilt met de top moeten ze de wedstrijd tegen Oranje Wit natuurlijk winnen, en presentator Remi van Trigt van Sportcomplexx vind dat het ook zeker moet lukken.

De wedstrijd start om 14.30 uur.

 

VV Smitshoek
Smitshoek moet zaterdag naar Opheusden om daar tegen DFS (door fusie sterk) aan te treden. Een team dat onderin de brede middenmoot staat met 16 punten.

Veel mensen hadden wat meer verwacht van dit team, mede omdat ze 2e divisionist Barendrecht uit het beker toernooi kegelden. Gezien de huidige 13e plaats op de ranglijst valt dit nog een beetje tegen, maar in deze sterke hoofdklasse zijn de onderlinge verschillen erg klein. En ze hebben met spits Remy Raterink een speler in huis die al 8 keer gescoord
heeft. Zaak dus voor de mannen van trainer Richard Middelkoop om de prima resultaten van de laatste weken, 13 punten uit de laatste 6 wedstrijden, nog even door te zetten en zo met een goed gevoel de winterstop in te gaan.

De wedstrijd, onder leiding van Mr. Rick Turk, start om 14.30 uur.

 

(Bronnen: VV Smitshoek, BVV Barendrecht, VV Heerjansdam)


Sportcomplexx

Sportcomplexx is het meest complete radioprogramma over sport in Barendrecht en omgeving. De presentatoren Jordy Fonhof en Remi van Trigt brengen het belangrijkste sportnieuws, live-verslag vanaf de velden en draaien de lekkerste hits. Sportcomplexx hoor je iedere zaterdagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur.