Sportcomplexx: Smitshoek wilt revanche, Barendrecht naar Kozakken Boys

BVV tribune
BVV tribune

Iedere vrijdag brengt Exxact een voorbeschouwing van de lokale voetbalwedstrijden die gespeeld gaan worden bij BVV Barendrecht, VV Heerjansdam en VV Smitshoek.

BVV Barendrecht
Barendrecht gaat op bezoek in Werkendam, waar Kozakken Boys de tegenstander is.

Dit seizoen draait het niet bij Kozakken Boys: de ploeg heeft net als Barendrecht pas elf punten uit evenveel duels bij elkaar gespeeld. De Kozakken wisten in het KNVB-bekertoernooi wel te verrassen door Almere City te verslaan, maar daarop volgde in de vorige speelronde een nederlaag bij IJsselmeervogels. Dat kostte trainer Jasper de Muijnck de kop: de Boys namen daags na dat duel afscheid van de oefenmeester.

Ook voor Barendrecht gaat het dit seizoen niet bepaald voorspoedig. De laatste wedstrijd leverde een 1-1 gelijkspel op tegen FC Lienden, al zal Barendrecht dat gezien het wedstrijdverloop wel hebben ervaren als een overwinning. Door rode kaarten voor Emilio Samsey en Yarick Dorst kwamen de rood/witten namelijk met negen man te staan, maar verder dan 1-1 liet Barendrecht Lienden niet komen. Het uit het veld gezonden duo is echter wel geschorst voor de ontmoeting met Kozakken Boys. Trainer Albert van der Dussen valt niet te benijden, want hij mist ook Donny Navajas Sanches en heeft te maken met een handvol blessures. Het wordt zaterdag dan ook een flinke puzzel welke elf Van der Dussen zaterdag kan opstellen.

De wedstrijd, onder leiding van Mr. Stef Veekamp, start om 15:00 uur.

VV Heerjansdam
Heerjansdam doet het prima in de Eerste Klasse C. Ze staan op ene vijfde plek en willen graaf meedoen met de top. Heerjansdam is de meest scorende ploeg van de divisie.
Nieuw Lekkerland staat met 16 punten uit 7 duels vierde. De trainer kan in aanloop naar de topper in Heerjansdam beschikken over een redelijk complete groep. Aftrap 14:30 uur.

De wedstrijd start om 14:30 uur.

VV Smitshoek
Aanstaande zaterdag krijgt Smitshoek Spijkenisse op bezoek. De gasten uit Spijkenisse kenden een prima start, maar verloren de laatste weken toch wat punten. Momenteel staat Spijkenisse op de vijfde plaats met 17 punten uit 10 wedstrijden. Bij winst kan Smitshoek, Spijkenisse op een punt naderen.  Smitshoek zal zich willen revancheren na de bekernederlaag tegen Barendrecht 2.

De wedstrijd, onder leiding van Mr. W.M. Kieft, start om 14:30 uur.

 

(Bronnen: BVV Barendrecht, VV Nieuw Lekkerland, VV Smitshoek)


Sportcomplexx

Sportcomplexx is het meest complete radioprogramma over sport in Barendrecht en omgeving. De presentatoren Jordy Fonhof en Remi van Trigt brengen het belangrijkste sportnieuws, live-verslag vanaf de velden en draaien de lekkerste hits. Sportcomplexx hoor je iedere zaterdagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur.