Sportcomplexx: Winterstop voorbij, BVV tegen Jong Almere City

BVV tribune
BVV tribune

Iedere vrijdag brengt Exxact een voorbeschouwing van de lokale voetbalwedstrijden die gespeeld gaan worden bij BVV Barendrecht, VV Heerjansdam en VV Smitshoek.

De winterstop is langzamerhand afgelopen.. De spelers, staff en fans hadden een paar weken rust en hebben zich kunnen voorbereiden op de tweede seizoenshelft. Buiten de voetbalclubs is Sportcomplexx dus ook terug van de winterstop en zal ook dit tweede seizoenshelft de wedstrijden gaan verslaan en het nieuws delen van de lokale verenigingen.

BVV Barendrecht
BVV Barendrecht hervat zaterdag de Tweede Divisie met een thuisbeurt. Jong Almere City is die middag de tegenstander op sportpark De Bongerd.

De ontmoeting met de beloften uit Almere betekent de officiële rentree van Jack van den Berg als trainer van Barendrecht. De oefenmeester leerde zijn selectie afgelopen week kennen tijdens het trainingskamp in Valencia, waar de rood/witten vijf dagen verbleven. Barendrecht werkte vooral aan de teambuilding, al zette Jack zijn selectie tijdens de trainingen en de twee oefenduels ook op scherp. De rood/witten zullen hard moeten knokken om uit de degradatiezone te blijven, te beginnen met de thuiswedstrijd tegen Jong Almere City.

De talenten uit Flevoland staan slechts drie punten boven Barendrecht en zijn op dit moment de laagst geklasseerde beloftenploeg, wat aan het einde van het seizoen degradatie zou betekenen. Voormalig profvoetballer Ivan van Dinteren ziet zijn technisch begaafde elftal het zijn tegenstanders vaak lastig maken, maar na 90 minuten staat Jong Almere vaak met lege handen. Voor de winterstop kwam daar juist verandering in, want de laatste drie duels leverden twee zeges (2-1 op zowel Spakenburg als Kozakken Boys) en een nipte nederlaag op.

Barendrecht won de laatste wedstrijd voor de winterstop ook; hekkensluiter VVSB werd na een sterke tweede helft met 3-1 verslagen. Het was pas de vierde overwinning van het seizoen voor Barendrecht, dat mede door veel blessures en schorsingen in de eerste seizoenshelft flink heeft moeten improviseren. Ook Jack van den Berg kan nog niet over alle sterkhouders beschikken, maar hoopt de komende weken toch een aantal vaste routines in zijn elftal te slepen. Zaterdag staat er direct een belangrijk examen op het programma, want met een zege kan Barendrecht verder afstand nemen van de degradatieplaatsen.

De wedstrijd start om 14.30 uur op sportpark De Bongerd.

 

Bron: BVV Barendrecht


Sportcomplexx

Sportcomplexx is het meest complete radioprogramma over sport in Barendrecht en omgeving. De presentatoren Jordy Fonhof en Remi van Trigt brengen het belangrijkste sportnieuws, live-verslag vanaf de velden en draaien de lekkerste hits. Sportcomplexx hoor je iedere zaterdagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur.