Sportieve kanotocht voor stoere jongeren op 2 mei

Natuurvereniging Eiland IJsselmonde organiseert op dinsdag 2 mei a.s., in de meivakantie, van 10.00 – 15.00 uur een pittige kanotocht voor stoere jongens en meiden van 10 tot 15 jaar. De route gaat over de Blauwe Verbinding in Klimaatbuffer IJsselmonde. De kanotocht is onder begeleiding van ervaren peddelaars. Je hoeft als deelnemer geen ervaring te hebben. Voordat je in je kano of kajak stapt, krijg je een namelijk een ‘peddelinstructie’. En als je op het water zit, voel je vanzelf wel aan wat je wel of niet moet doen. Je mag meedoen als je in het bezit bent van een zwemdiploma en niet bang bent om nat te worden (en je ouders thuislaat). Het dragen van een zwemvest is voor alle deelnemers verplicht.

Route en gebied
De start is op de Korte Koedoodsedijk van Barendrecht, nabij de oude sluis (huisnummer 3). Onderweg, na zo’n 1,5-2 uur peddelen, is er een pauze om in het veld te lunchen. Kanoën is zwaar werk, neem daarom van thuis genoeg lekker belegde broodjes mee en niet te vergeten extra drinken. Een stel droge kleren, goed waterdicht verpakt, zullen enkelen van jullie naar verwachting ook wel nodig hebben. Het eindpunt van dit kanoavontuur is aan het einde van de Gaatkensplas, bij de Zuidercarnisserweg. Vanaf dit punt kunnen de deelnemers rond een uur of drie worden opgehaald. Parkeerplaats bij Kinderopvang Wiedewei/Honk Scouting Fridtjof Nansen Groep 12

Aanmelden
Aanmelden is verplicht en kan via email: mrjschepers@hotmail.com, onder vermelding van je naam, je leeftijd en een telefoonnummer thuis dat we kunnen gebruiken in geval van narigheid.
Er is slechts plek voor 20 deelnemers. Meld je dus op tijd aan, vol is vol!
Neem voldoende drinken mee, je droogt snel uit op het water zonder dat je dit doorhebt. Denk verder aan zonnebrand, een petje en eventueel een regenpak. Droge reservekleding staat al elders in dit persbericht genoemd.
De kosten voor deze dagtocht bedragen € 8,50 per persoon, inclusief materiaal.
Lunch en drinken voor onderweg zelf meenemen.