Sterke startweek inschrijvingen Halve Marathon Barendrecht

Doorkomst De Kleine Duiker
Doorkomst De Kleine Duiker

Een kleine week na de officiële opening van de inschrijving hebben al bijna 400 deelnemers zich geregistreerd voor het nieuwe hardloopevenement op zondag 26 september aanstaande. Deelnemers van alle niveaus kunnen kiezen uit 5, 10, 21.1 (halve marathon) of 30 kilometer, maar de halve marathon is momenteel veruit de meest favoriete afstand. De organisatie verwacht dan ook dat het maximum toegestane aantal deelnemers voor deze afstand voor de zomervakantie al wordt bereikt.

Het overgrote deel van de lopers is afkomstig uit Barendrecht, Ridderkerk of  Albrandswaard, maar er zijn zelfs lopers uit Groningen die voor dit evenement naar Zuid-Holland afreizen. De jongste deelnemer is 10 jaar, de oudste momenteel 77 jaar.

De organisatie van de Halve Marathon Barendrecht is in handen van de stichting RMD Evenementen, Educatie en Support, voortgekomen uit de Facebookcommunity Rotterdam Marathon Deelnemers: een actief platform voor en door ervaren marathonlopers. De ontvangst van de lopers vindt plaats op het complex van BVV Barendrecht. De start en finish van alle afstanden is op de atletiekbaan van C.A.V. Energie.

Meer informatie over het evenement is te vinden op www.halvemarathonbarendrecht.nl. Voor het laatste nieuws volg ook de Facebookpagina van het evenement.