Subsidie voor innovatieve startups

Sophyn Greens

BARENDRECHT (10 juni 2021) – Sophyn Greens en Loods 38 ontvingen vandaag beiden een cheque voor hun innovatieve startup plan. Namens de Innovation Board kregen zij deze uit handen van wethouder Proos.

Sophyn Greens

 Loods 38 organiseert Dragons Den bijeenkomsten waar ondernemers kunnen komen pitchen. Sophyn Greens B.V. is een start up die groenten- en fruit puree ‘s en poeders wil gaan produceren.

‘We zijn trots op de activiteiten van deze ondernemers! Subsidiegeld uit de MKB-deal kan ondernemers helpen hun innovatieplannen te ontwikkelen. Zeker nu is dat hard nodig! Loods 38 en Sophyn Greens zijn de eersten in Barendrecht die voor deze subsidie in aanmerking komen. Hopelijk volgen er meer!’ Aldus wethouder Proos.

Online aanvraag via de gemeentelijke websites
De Innovation Board beschikt over kennis, een netwerk en een pot met subsidiegeld. Heeft u als ondernemer een innovatief plan en wilt u hulp van deze ervaren ondernemers? Heeft u behoefte aan een netwerk om uw idee een stap verder te brengen? Of is een financiële bijdrage net dat steuntje in de rug dat u nodig heeft? Via barendrecht.nl/innovatie kunt u uw aanvraag doen.

Innovation High Five – MKB-deals
Het subsidiegeld dat de Innovation Board verdeelt, komt uit de MKB-deal. Dat kregen Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk in juli 2020 van staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken en Klimaat) toegewezen voor hun programma ‘BAR Innovatie High Five’. Met het sluiten van MKB-deals wil de provincie regionale samenwerking bij de ondersteuning van het midden- en kleinbedrijf bevorderen en regio’s helpen om concrete plannen uit te voeren.