Succesvol weekend voor C.A.V. Energie

Rikkert van Rhee snelt naar de eerste plaats op 60m.
Rikkert van Rhee snelt naar de eerste plaats op 60m.

Het afgelopen weekend was zeer succesvol voor atletiekvereniging C.A.V. Energie; op maar liefst vijf verschillende plaatsen in de wereld werden van jong tot oud successen geboekt.

Rikkert van Rhee behaalde tijdens de Nederlandse kampioenschappen Indoor Masters in Apeldoorn 3 gouden en 1 bronzen medaille. In de categorie mannen 40-44 liep Rikkert afgelopen zaterdag naar de derde plek op de 800 meter (tijd 2.13.99). Een uur later stond hij alweer aan de start voor de finale op de 60 meter; nu snelde hij naar de overwinning in 7,59 seconden. Na enige uren pauze stond zijn favoriete onderdeel, de 400 meter op het programma; in een prachtige tijd van 52,07 seconden pakte hij ook hier de eerste plek. Zondag kon Rikkert zich volledig richten op de 200 meter; goed uitgerust snelde hij in 23,83 seconden naar de winst.

Afgelopen zaterdag werd Ilvia Hederik tweede in de categorie vrouwen senioren bij de 49e Delta Cross in een tijd van 45.49 minuten op de lange cross (9,3 km) op het altijd zware, selectieve, geaccidenteerde en schitterende parcours in de duinen van het Zeeuwse Westenschouwen.

En in het buitenland waren er twee successen. Peter van Gils is afgelopen zondag tweede geworden bij de Dúrcal Trail Run in Spanje bij de mannen 60-plus. Deze bergloop over 23,7 km ging maar liefst 1300 meter naar boven en uiteraard ook weer naar beneden. Energie atlete Ashley Melcherts liep in het Amerikaanse Nashville tijdens de Music City Challenge met 2.10.93 minuten een prachtige tijd op de 800 meter indoor.

De finale van de Regio Rijnmond Cross competitie voor pupillen en junioren kon dankzij de versoepelde coronaregels toch nog plaatsvinden. De organisatie was in handen van Energie en dankzij snelle vergunningen van de Gemeente Barendrecht en Staasbosbeheer en medewerking van Kinderboerderij de Kleine Duiker kon de wedstrijd afgelopen zaterdag gehouden worden in de Zuidpolder bij Natuurspeelplaats Barendbos en Stormbaan. Het niet al te natte parcours lag er in de kou schitterend bij in een stralend zonnetje. Een greep uit de Energie-medaille-winnaars in het eindklassement; de meisjes Kiki Schouwenburg, Elvira Gutteling, Quincy Nederlof, Veerle van Aert, Christina van Tiel, Joanne Star, Bibi van ´t Veld; de jongens Noud Scholten, Axel Crowcombe, Tijn Rigter.