Talent krijgt de ruimte bij CultuurLocaal

Een mooie traditie krijgt een vervolg bij CultuurLocaal: jonge, talentvolle en gevorderde leerlingen spelen klassiek of modern repertoire in de BaerneZaal. Dit Talent Concertant concert wordt gehouden op woensdagavond 19 april. Solisten treden op maar ook duo’s of een combinatie van solist met pianobegeleiding. Een greep uit het repertoire: de inmiddels ervaren Willeke Smit speelt op haar hoorn het prachtige Reveries van Glazunov. Ook hoornist Robin Visker speelt op deze avond, net als enkele gitaristen. En er zijn drie pianosolisten die romantisch repertoire spelen zoals het filmthema Chi Mai van Ennio Morricone gespeeld door Kyra Sloff.

De celloschool is ruim vertegenwoordigd met solisten en met het jonge celloduo David en Lauran. Dwarsfluitleerlingen spelen Argentijnse muziek van Piazzolla, begeleid op de vleugel door Maria de Ridder.

Het programma wordt voor deze gelegenheid aangevuld met jonge accordeonleerlingen van Marieke de Vries die vanuit de Hoekse Waard neerstrijken in de Baerne. Ze hebben meegedaan aan het Nationaal Concours Accordeon 2017 waar Ricardo de Stooker (accordeon) en Lyn Uijlenbroek (dwarsfluit) de tweede prijs hebben gewonnen in de afdeling kamermuziek. Zij spelen Canto d’Amore van Miriam Mees. De avond in de Baerne, Buitenlandse Baan 1, begint om 19:30 uur en is gratis toegankelijk. Voor inlichtingen en inschrijven kunt u contact opnemen met info@cultuurlocaal.nl. Meer informatie is te vinden op www.cultuurlocaal.nl.