Temperatuur ligt iets onder normaal voor begin april

Vandaag begint de daglichtperiode bewolkt door de passage van een zwak koufront. Door het aantrekken van de wind is de kans op mist in de vroege ochtend nihil. De zon komt in de ochtend nog het meest aan bod, in de middag heeft de zon het moeilijker om door te breken. De kans op een zeer kleine hoeveelheid regen is het grootst in de eerste helft van de middag. De temperatuur ligt iets onder normaal voor begin april met 11 graden Celsius in Barendrecht. Toch voelt het door de matige noordwestenwind (windkracht 3 tot 4 Beaufort) een stuk frisser aan, in de Rijnmond-regio is de gevoelstemperatuur circa 8 graden Celsius.

Vanavond is het nog lange tijd bewolkt, later op de avond volgen er brede opklaringen. De wind is matig, windkracht 3 Beaufort en waait uit het noord-noordwesten. In de nacht naar donderdag raakt het opnieuw geheel bewolkt, maar blijft het droog. Het koelt af naar 6 graden Celsius. De noord-noordwestenwind neemt iets in kracht af en wordt zwak, windkracht 2 Beaufort.

Donderdag begint geheel bewolkt en af en toe valt er een beetje motregen in het Rijnmondgebied. In de loop van de middag wordt het droog en volgen vanuit het westen brede opklaringen. Er staat een zwakke tot matige noordwestenwind (windkracht 2 tot 3 Beaufort) en de temperatuur stijgt met enige moeite naar 10 graden Celsius in Barendrecht.

Vrijdag is het wisselend bewolkt in het Rijnmond-gebied, de meeste zon is voor de middaguren weggelegd. Het blijft de gehele dag droog. De noordwestenwind is overwegend matig, windkracht 3 Beaufort. In de avond zwakt de wind af naar zwak, windkracht 2 Beaufort. Het wordt wel weer warmer,13 graden Celsius is op de Barendrechtse thermometers af te lezen!