Temperatuur schiet aan begin van middag de lucht in

Vandaag schiet aan het begin van de middag de temperatuur de lucht in. Vanmiddag is het wisselend bewolkt en wordt het 20 graden Celsius in Barendrecht. De wind is overwegend matig, windkracht 3 Beaufort en waait uit zuidwestelijke richtingen. Vanavond en in de nacht naar vrijdag is het wisselend bewolkt bij een zwakke tot matige zuidenwind (2 tot 3 Beaufort)! De minima liggen rond 11 graden Celsius in de Rijnmond-regio en het blijft droog.

Morgen wordt het nog een tikkeltje warmer dan vandaag met 22 graden Celsius in Barendrecht. Een overgroot deel van vrijdag verloopt zonnig en waait er een matige zuidenwind, windkracht 3 Beaufort. In de tweede helft van vrijdagmiddag neemt vanuit een zuidwestelijke richting de bewolking vrij snel toe en vanaf circa 17.00 uur is er een vrij grote kans op regenbuien of onweersbuien.

Zaterdag is het met 17 graden Celsius gevoelig frisser, maar ligt de temperatuur nog steeds een graad of 4 boven de normale middagtemperatuur (11 graden Celsius) van eind maart. Het weerbeeld bestaat uit enkele regenbuien, bewolkte momenten en zonnige perioden. De wind is over het algemeen matig, windkracht 3 Beaufort en waait uit zuidwestelijke richtingen.

Zondag blijft het zo goed als zeker droog in Barendrecht. Het is wisselend bewolkt. De middagtemperatuur komt uit rond 14 graden Celsius in de regio Rijnmond.