The Mon Amour Band op 13 januari in Het Kruispunt

monamour

Op vrijdag 13 januari (aanvang 20.15 uur) is er in Het Kruispunt met The Mon Amour Band met het concert ’50 jaar Palingsound deel II’ een beetje Volendam in Barendrecht. De Palingsound is al ruim 50 jaar een begrip in Nederland. The Mon Amour Band – met in de gelederen BZN drummer Jack Veerman – duikt het theater in om de Palingsound op grootse wijze te eren. Van The Cats en BZN tot Jan Smit en Nick & Simon. Kaarten: € 26,50/ € 25,-
In 2007 stopte BZN, de meest succesvolle Nederlandse band allertijden. Voor vele fans betekende dit het einde van een tijdperk. Drummer Jack Veerman was echter nog niet klaar om te stoppen. Solo verdergaan is voor een drummer wat moeilijker dan voor een zanger of zangeres. Het idee ontstond daarom om een BZN tribute band op te richten.

Bandleden
Jack Veerman legde de lat heel hoog bij het vinden van nieuwe bandleden. Hij zocht zes gelijkgestemde topmuzikanten met een “BZN” hart. Bassist Jan Sombroek, al jarenlang bevriend met Veerman, kende vele successen met de formatie Next One. Gitarist en rocker in hart en nieren, Nico Tol (alias Stein) was al jaren bekend in de Volendamse bandscene. Toetsenist Hans Keizer, een ware virtuoos, afgestudeerd aan het conservatorium. Toetsenist, accordeonist, Daniel Metz, de enige niet Volendammer in MON AMOUR komt van Ameland. Hij werd door Veerman ontdekt tijdens de afscheidstoernee van BZN. Metz stond met zijn band in het voorprogramma en Veerman was dusdanig onder de indruk dat hij de eilandbewoner aan zijn nieuwe band wilde toevoegen. Zanger Peter de Haan voegde zich later bij de groep. Hij zong op vele feesten en partijen en in verschillende rockbands. Zangeres Linda Schilder, was al jarenlang een bekend gezicht in het plaatselijke kerkkoor en speelde in verschillende bandjes, ook eindigde ze bij de laatste 15 in de eerste Idols editie. De band MON AMOUR was geboren!

Het bericht The Mon Amour Band op 13 januari in Het Kruispunt verscheen eerst op Barendrechts Dagblad.