Theater het Kruispunt meeste bezoekers van Nederland voor Bohemian Rhapsody sing-a-long

Bohemian Rhapsody
Rami Malek as the rock icon Freddie Mercury in the upcoming 20th Century Fox/New Regency film "BOHEMIAN RHAPSODY."
Bohemian Rhapsody
Rami Malek as the rock icon Freddie Mercury in the upcoming 20th Century Fox/New Regency film “BOHEMIAN RHAPSODY.”

Om te vieren dat Bohemian Rhapsody in Nederland al meer dan 2 miljoen bezoekers heeft gehad, vertoonde Theater het Kruispunt op woensdag 13 maart een speciale Sing-a-long voorstelling van Bohemian Rhapsody. Het Barendrechtse theater heeft op deze dag de meeste bezoekers van heel Nederland mogen ontvangen. Het publiek zong alle Queen-klassiekers mee in de zaal.

De sing-a-long editie werd op 13 maart landelijk vertoond. Distributeur Warner Bros heeft laten weten dat Theater het Kruispunt op deze dag het hoogste aantal bezoekers van heel Nederland (zowel bioscopen als filmtheaters) heeft mogen ontvangen. In totaal zijn ruim 1500 bezoekers naar Bohemian Rhapsody geweest in Theater het Kruispunt.

De film is een verpletterende ode aan Queen, hun muziek en hun uitzonderlijke zanger Freddie Mercury. Hij vocht tegen stereotypes en verbrijzelde het conventionele om vervolgens uit te groeien tot een van de meest geliefde entertainers ter wereld. De film volgt zowel de snelle opkomst van de band aan de hand van hun iconische liedjes en revolutionaire geluid. Ze hebben een ongekend succes maar geheel onverwacht besluit Freddie, beïnvloedt door kwaadwillende personen, om een solocarrière te beginnen en de band te verlaten. Nadat hij zwaar lijdt zonder de samenwerking met Queen, weet Freddie zich net op tijd voor Live Aid weer te verenigen met zijn bandleden. Terwijl hij dapper de diagnose van aids trotseert, leidt Freddie de band tijdens één van de meest legendarische optredens uit de geschiedenis van de rockmuziek. Queen legt de basis voor hun nalatenschap die de buitenbeentjes, dromers en muziekliefhebbers tot op de dag van vandaag nog altijd inspireert.

Theater het Kruispunt vertoont elke dinsdagmiddag én -avond een veelzijdig filmaanbod. Kaskrakers uit Hollywood, Nederlandse bestsellers, jeugdfilms en internationale parels die te zien waren op diverse filmfestivals. Meer informatie en het complete filmaanbod is te vinden op www.theaterhetkruispunt.nl/films.