Theatercollege pittig en prikkelend: het hooggevoelige kind met een sterke wil

Theater college

Op donderdag 26 oktober start een nieuwe reeks theatercolleges rondom opvoeding, georganiseerd door Het Kruispunt en Centrum voor Jeugd en Gezin Barendrecht.

Wanneer indrukken vaak diep binnenkomen en emmertjes snel vol kunnen raken. Wanneer je kind het haarfijn aanvoelt als jij niet lekker in je vel zit en je dan gaat uitdagen. Wanneer je kind het aan de ene kant zo nodig heeft om indrukken tot zichzelf te komen en aan de andere kant zoveel mee wil maken. Dan kan het voor ouders best heel pittig zijn.

Hooggevoelige kinderen met een sterke wil hebben veel kwaliteiten in sterke mate en tegelijkertijd vormt dit regelmatig een pittige uitdaging. Voor het kind zelf en voor de ouders.  Draakje Vurig is wellicht herkenbaar. Tijdens het theatercollege neemt psycholoog en auteur Janneke van Olphen (van o.a. ‘Het hooggevoelige kind met een sterke wil’ en de ‘Draakje Vurig’ prentenboekenreeks) het publiek mee in de belevingswereld van deze kinderen en in de interacties die er vaak ontstaan tussen ouder en kind.  Herkenning, erkenning en humor wisselen elkaar af. Je wordt gevoed met waardevolle inzichten en praktische handvatten.

Dit theatercollege is een samenwerking tussen Het Kruispunt en Centrum voor Jeugd en Gezin Barendrecht. En wordt mogelijk gemaakt met financiële ondersteuning uit het preventief jeugdbeleid van de Gemeente Barendrecht.

Het Kruispunt is dé ontmoetingsplek voor Barendrecht en omstreken. Je kunt er ontspannen, studeren, lezen, genieten, luisteren, kijken en nog veel meer. In Het Kruispunt vind je de Bibliotheek AanZet, Exxact Barendrecht, Spruit eten & drinken, Digitaal Dagblad BV en Theater het Kruispunt. Samen zorgen zij ervoor dat er altijd iets te doen is in Het Kruispunt.

Donderdag 26 oktober, aanvang 19.30 uur tot 21.15 uur – Het Kruispunt
Toegang gratis, maar aanmelden is verplicht
Meer informatie en reserveren van kaarten: www.hetkruispunt.nl

Theater college